Gemeente Hoorn


Sociaal Raadslieden van start

Persbericht d.d.: 29 maart 2006

Vanaf 3 april aanstaande kunnen de inwoners van de gemeente Hoorn gratis gebruikmaken van de diensten van de Sociaal Raadslieden van de RIMA (Regionale Instelling Maatschappelijke Dienstverlening). De Sociaal Raadslieden helpen inwoners die de weg even kwijt zijn tussen alle wetten, regels en instanties. Het zijn professionele en onafhankelijke beroepskrachten die vragen beantwoorden over sociale voorzieningen, wetten en regelingen.

De Sociaal Raadslieden geven onder andere informatie en advies over juridische onderwerpen zoals kinderbijslag, studiefinanciering, belastingen, uitkeringen, bijzondere bijstand, de wet voorzieningen gehandicapten, schulden en financiën, huur en zorgtoeslag, consumentenzaken en echtscheiding. Verder kennen ze de adressen van veel instellingen en overheidsinstanties waardoor de klant goed op weg kan worden geholpen.

Alle inwoners van de gemeente Hoorn kunnen bij de Sociaal Raadslieden vragen neerleggen of advies inwinnen over sociaaljuridische onderwerpen. Inwoners met vragen kunnen langskomen op een van de inloopspreekuren:

* op woensdag van 9.00 tot 11.00 uur in Wijkcentrum De Schoor, Tweeboomlaan 89;

* op donderdag van 9.00 tot 11.00 uur in Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Betje Wolffplein 170;
* op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur bij Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Hoorn, De Huesmolen 60.

Ook kan men gebruikmaken van het telefonisch spreekuur. Dit is van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur via telefoonnummer 072-5673010. Bovendien bestaat de mogelijkheid om via srl@rima-nh.nl een vraag te stellen. De binnengekomen vragen worden snel via e-mail beantwoord.

Voor algemene informatie over de Sociaal Raadslieden in Hoorn kan men alle werkdagen contact opnemen met het Centraal Bureau van de RIMA in Alkmaar, telefoon 072-5672080, van 9.00 tot 13.00 uur. Zie ook de website www.rima-nh.nl.

---