Gemeente Woerden

30 maart 2006

De raadscommissies vergaderen volgende week weer

Volgende week vergaderen de raadscommissies in de raadzaal van het stadhuis. U bent van harte welkom!

De vergaderingen zijn openbaar. U kunt bij iedere commissie spreken over een onderwerp op de agenda. Daarnaast kunt u spreken over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Dit kan aan het begin van de vergadering, bij het punt spreekrecht voor burgers. Wel graag van tevoren melden bij de griffie via raadsgriffie@woerden.nl of telefonisch 0348428619.

Agenda commissie Ruimte maandag 3 april

Bijstelling tarieven parkeervergunningen voor bedrijven Het college stelt voor de tarieven, zoals deze zijn vastgesteld in de verordening parkeerbelasting 2006, met terugwerkende kracht bij te stellen. In de raadsvergadering van 15 december 2005 zijn de belastingverordeningen vastgesteld. Met betrekking tot parkeervergunningen voor bedrijven zijn de tarieven voor 2006 aanzienlijk verhoogd om te groeien naar de tarieven zoals deze zijn neergelegd in de op 25 september 2003 door de raad vastgestelde notitie. Tegen deze verhogingen zijn vele bezwaarschriften ingediend. Voorgesteld wordt om de verhogingen meer te faseren. Het uitgangspunt van de parkeernota om in 2010 een tarief van 850,-- per vergunning te hanteren, blijft ongewijzigd.

Vaststellen bestemmingsplan partiële herziening Mijzijde 6 Het bestemmingsplan is opgesteld om activiteiten van het poldersportbedrijf De Boerinn adequaat te bestemmen. Het college stelt voor het bestemmingsplan Partiële herziening Mijzijde 6 ongewijzigd vast te stellen en in te stemmen met de beantwoording van de ingediende zienswijzen en de zienswijzen ongegrond te verklaren

Bomenverordening Woerden 2006
Het college stelt voor in te stemmen met de nie uwe bomenverordening Woerden 2006 en afdeling 5 van hoofdstuk 4 van APV Woerden 2003 in te trekken.

Hamerstukken commissie Ruimte
Voorgesteld wordt om zonder discussie in te stemmen met:
* 10^e serie wijzigingen Bouwverordening.

Agenda commissie Bestuur en Veiligheid dinsdag 4 april

Regionale samenwerking
In AD Groene Hart van 14 maart jl. heeft burgemeester Schmidt zich uitgesproken over de regionale samenwerking onder de naam Met acht meer kracht. In het presidium hebben verschillende fracties aangegeven hierover een openbare discussie met de portefeuillehouder namens het college te wensen. De portefeuillehouder kan de discussie met de commissie openen.

Agenda commissie Zorg woensdag 5 april

Energiebesparende maatregelen bij gezinnen met laag inkomen De fractie van het CDA stelt voor het college op te dragen een voorstel te maken om energiebesparende maatregelen bij gezinnen met een laag inkomen in te kunnen zetten. Dit voorstel wordt vóór de zomer van 2006 in de raad behandeld, zodat de energiebesparende middelen vóór de winter gerealiseerd kunnen worden.

Hamerstukken commissie Zorg
Voorgesteld wordt om zonder discussie in te stemmen met:
* Begrotingswijziging GGD Midden Nederland 2006
* Opheffen basisschool t Ravelijn
Op 31 maart 2005 heeft de raad het voornemen van het college om twee scholen in Molenvliet samen te voegen tot één nie uwe school voor openbaar primair onderwijs en één basisschool (t Ravelijn) formeel op te heffen ondersteund. Formeel dient nu administratief t Ravelijn te worden opgeheven. Het college stelt daarom voor over te gaan tot opheffing van openbare basisschool t Ravelijn in Woerden met ingang van 1 augustus 2006.

* Elektra Minkema College
Het college stelt voor een krediet van 110.600,-- te verstrekken voor de uitbreiding van het elektra van het Minkema College, locatie Minkemalaan.

Zie ook

- Vergaderstukken