Provincie Drenthe

Laatste fase wegwerkzaamheden Frieslandroute
30 Mar 2006

Vanaf maandag 3 april zijn grote delen van de Frieslandroute tussen Emmen en de Friese grens afgesloten voor alle verkeer. De Provincie Drenthe begint dan met de wegwerkzaamheden aan de N381 tussen Beilen en Zweeloo en tussen Noord-Sleen en de aansluiting met de N34. De werkzaamheden op genoemde wegvakken duren tot 16 juni en zijn nodig in het kader van groot onderhoud. Tegelijkertijd voert de provincie verschillende aanpassingen aan de weg uit om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid op de N381 te bevorderen. Alleen tussen Zweeloo en Noord-Sleen kan de N381 worden gebruikt.

De N381 is van groot belang voor de bereikbaarheid van de economische centra in Drenthe en Friesland. Om de weg te verbeteren en de veiligheid te vergroten, worden ingrijpende wegaanpassingen uitgevoerd. Doordat de weg breder wordt gemaakt hoeft bij volgend onderhoud slecht één rijstrook te worden afgesloten. Verder krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag en markering, waaronder de opvallende groende middenstreep. De bermkanten krijgen een reliëflaag, die bestuurders tijdig waarschuwt als het voertuig te ver uit koers raakt. Op deze manier wil de Provincie Drenthe het aantal bermongevallen terugbrengen.

Einde werkzaamheden
Na de wegwerkzaamheden op de genoemde wegvakken, is het laatste traject, tussen de Friese grens en Hoogersmilde aan de beurt. Ook deze werkzaamheden worden nog voor de zomervakantie van dit jaar afgerond. Tegelijkertijd wordt ook de aansluiting van de N371 met de N381 bij Hoogersmilde richting Friesland vernieuwd. Hierna is de omvangrijke aanpak van één van Drenthe's belangrijkste verkeersaders voltooid.

Overlast
De wegwerkzaamheden gaan gepaard met overlast voor de weggebruikers. De provincie Drenthe probeert eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden efficiënt uit te voeren, duidelijke omleidingsroutes uit te zetten en goede voorlichting te geven. Eind maart wordt in de gemeenten Assen, Midden-Drenthe, Coevorden en Emmen een informatiekrant over de wegwerkzaamheden verspreid. Op de website www.n381.nl staat actuele informatie over de andere werkzaamheden en omleidingsroutes. Weggebruikers kunnen zich hier aanmelden voor een gratis verkeerinformatieservice per e-mail.
Kijk voor informatie over wegwerkzaamheden ook op www.verkeer.drenthe.nl