Provincie Zeeland


Heropening kantoorgebouw Provincie Zeeland directie Ruimte, Milieu en Water op 3 april

Op maandag 3 april 2006 om 14.00 uur vindt de officiële heropening plaats van het kantoorgebouw van de Provincie Zeeland, directie Ruimte, Milieu en Water aan Het Groene Woud 1 in Middelburg door gedeputeerde de heer J. Suurmond. De verbouwing resulteerde in een nieuw aangebouwde vleugel waarbij 67 nieuwe werkplekken gecreëerd zijn.

Details nieuwbouw

Een bijzonder detail is de gegolfde dakkap die tussen de twee bestaande vleugels over de vides heen komt. De dakkap strekt zich uit van de voorzijde van het gebouw aan de doorgaande weg tot aan de achterzijde van het gebouw. In deze dakkap bevinden zich photovoltaïsche cellen voor het opwekken van elektriciteit. Deze zonnecellen zetten invallend zonlicht direct om in elektriciteit. Andere vormen van duurzaam bouwen zijn de toepassing van betonkernactivering (zelfregulerend systeem waarbij slechts een beperkte capaciteit noodzakelijk is om het gebouw te verwarmen of te koelen) in de betonvloeren en de titanium gevelbekleding. Titanium is een uiterst duurzaam materiaal dat een levensduur heeft van meer dan 100 jaar.

De nieuwbouw is grotendeels ter vervanging van de tijdelijke kantoorunits op deze plek. WTS architecten uit Vlissingen tekenden voor het ontwerp en Kanters Bouwbedrijf Zuid uit Middelburg heeft de uitvoering van de nieuwbouw gerealiseerd.

De totale oppervlakte van de gebruiksruimte van de nieuwbouw is 1270 m2 en de totale oppervlakte van de verblijfsruimte is 717 m2. Aanzienlijke bouwkundige aanpassingen aan het bestaande gebouw waren noodzakelijk om de nieuwbouw te realiseren.

Donderdag 30 maart 2006, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, persberichtnr. 42/06.

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina