Gemeente Coevorden

Laatste wegwerkzaamheden N381 op 3 april 2006 van start

De provincie Drenthe start op 3 april aanstaande met de laatste fase van de grootscheepse aanpak van de N381. De wegvakken Noord-Sleen - aansluiting N34 en Beilen - Zweeloo worden van april tot en met juni aangepakt. Deze wegvakken worden onder andere verbreed en voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering.

Gedurende deze periode is de N381 tussen Noord-Sleen en aansluiting N34 en tussen Beilen en Zweeloo afgesloten voor het verkeer. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan de N381, die in het voorjaar van 2004 van start gingen, eind september 2006 afgerond. De N381 tussen Noord-Sleen en Zweeloo blijft in deze fase wel open voor het verkeer. Dit wegvak is in 2004 al verbreed en voorzien van nieuwe markering.

Omleidingsroute

Het verkeer wordt omgeleid, waarbij de omleidingsroutes met borden worden aangegeven. Provincie Drenthe kiest ervoor om bij afsluiting van een provinciale weg het verkeer in principe om te leiden via andere provinciale wegen of via rijkswegen. De kleinere gemeentelijke wegen zijn meestal niet geschikt om als omleidingsroute te dienen. Ze zijn te smal om veel en zwaar verkeer te verwerken of gaan door bewoond gebied, met hinder en onveiligheid voor omwonenden tot gevolg. De geadviseerde omleidingsroute is daardoor niet altijd de kortste route, maar wel de veiligste.

Meer informatie over deze werkzaamheden leest u op: www.n381.nl.