Politie Midden- en West Brabant

Dodelijk verkeersongeval in Udenhout

UDENHOUT, 3 april 2006

UDENHOUT: Vannacht is omstreeks 02.30 uur een 59-jarige man uit Loon op Zand bij een eenzijdig verkeersongeval op de Schoorstraat om het leven gekomen. De automobilist verloor de macht over het stuur en kwam na een verkeersbord en twee bomen geraakt te hebben in de sloot tot stilstand en belandde onder het voertuig. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Het slachtoffer reed met zijn auto vanuit Loon op Zand over de Schoorstraat in de richting van Udenhout (gemeente Tilburg). Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Loonsehoek en de Groote Steeg.

De bestuurder is in de bocht naar links door onbekende oorzaak van de weg geraakt en tegen een verkeersbord gereden. Vervolgens kwam de auto tegen een smalle boom, die daardoor door midden brak, waarna de auto met de linkervoorzijde tegen een grote boom reed. De wagen draaide vervolgens om zijn as en kwam in de sloot terecht. Daarbij werd het slachtoffer half uit de auto geslingerd waarna het voertuig op het slachtoffer belandde. De 59-jarige bestuurder is vermoedelijk direct overleden.

Een omwonende die een harde knal hoorde, waarschuwde direct de hulpdiensten, en ging ter plaatse poolshoogte nemen. De brandweer, GG en GD en politie waren binnen enkele minuten ter plaatse.

Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk