Gemeente Geldermalsen

Persbericht van RBT: 250 Bruine borden wijzen toerist de weg in Rivierenland

3 april 2006 - Tweehonderdvijftig bruine bordjes met de tekst tourist info wijzen vanaf begin april de weg naar de 46 toeristische infoposten in Rivierenland. Goede bewegwijzering is essentieel in een toeristische regio, vindt Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland. Een toerist moet toeristische informatie automatisch tegenkomen en er niet zelf naar op zoek moeten. De bordjes zijn het eerste product van de totale toeristische bewegwijzering in Rivierenland.

Rivierenland voorop
In omringende landen is het al een bekend beeld: bruin/witte borden langs de wegen die de bezoeker wijzen op de toeristische mogelijkheden in de regio. Ook de Provincie Gelderland heeft het voornemen om dit concept, dat in Limburg al gebruikt wordt, te gaan hanteren. RBT Rivierenland wil hierbij voorop lopen. Naast de bewegwijzering van de infoposten zijn ook welkomstborden en bewegwijzering naar toeristische attracties onderdeel van het project.

Herkenbaar
Op termijn zal het systeem van bruine borden in heel Europa ingevoerd zijn en voor een toerist dus overal gemakkelijk te herkennen. Daarnaast kan bewegwijzering verkeerstromen sturen en zorgen voor meer veiligheid, maar ook voor meer bezoekers en bestedingen bij ondernemers. Om de meest geschikte locaties van bordjes te voorzien, heeft de bewegwijzering van de infoposten plaatsgevonden in nauwe samenwerking met de gemeenten en de houders van de infoposten.

46 Toeristische infoposten
Toeristisch informatie is in Rivierenland verkrijgbaar bij de toeristische ondernemer zelf. Er zijn 46 infoposten gevestigd bij o.a. musea, campings, hotels en enkele gemeenten. Hier kan men terecht voor fiets- en wandelroutes, brochures en TouristCards (compacte kaartjes met tips voor een dagje uit), overnachtingsmogelijkheden, gezellige cafés en restaurants). Alle locaties staan vermeld op www.rivierenland.nl.