Politie Haaglanden

persberichten 3 april

Haaglanden, 03-04-2006

Kind (6) aangereden

Den Haag Op zondag 2 april omstreeks 14.30 uur werd in de Galvanistraat een 6-jarig Haags jongetje aangereden door een auto. Het kind was tikkertje aan het spelen toen het plotseling de rijbaan oprende. Een aldaar rijdende personen auto kon het kind niet meer ontwijken en reed het kind aan. Het jongetje is met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Inbreker aangehouden

Den Haag Op zondag 2 april omstreeks 12.15 uur is op de Van Stolkweg een 43-jarige Hagenaar aangehouden. Deze man wordt er van verdacht even daarvoor een zaagmachine te hebben weggenomen vanaf een bouwterrein aan de Van Stolkweg.De man is overgebracht naar een politiebureau.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag - Op 2 april troffen politieagenten in een woning aan de Abraham van Beyerenstraat een hennepkwekerij aan. In totaal stonden in de woning ruim 230 planten. Deze en de bij behorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Twee personen, Hagenaars van 25 en 27 jaar oud zijn aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

Den Haag- Op 2 april rond 18.30 uur hielden politieagenten een 33-jarige automobilist uit Vlaardingen staande voor een alcoholcontrole bij de Mierisstraat. De man blies 705 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Paard op hol door ongeval

Den Haag - Een 56-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Den Haag raakten zondag 2 april rond 14.40 uur gewond, doordat zij op de Wijndaelerduin een ongeluk kregen met paard en wagen. De linker wielkas raakte een paaltje, waardoor het linker voorwiel afbrak. Hierop viel het vrouwelijke slachtoffer enkele tientallen meters van de kar en het wiel reed over haar linker scheenbeen. Het mannelijke slachtoffer had kleine verwondingen en last van zijn been. Het paard brak los en ging er vandoor. Inmiddels is het paard weer terecht en de slachtoffers zijn naar de eerste hulp gebracht. Rijden zonder rijbewijs Den Haag - Op zondag 3 april om 20.30 uur hield de politie een 37-jarige man uit Den Haag aan, omdat hij dronken achter het stuur zat. Hij viel op, omdat hij slingerend over de Erasmusweg reed. Tijdens de blaastest blies de verdachte een F en op het bureau bleek hij 645 ugl aan alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Verdachte aangehouden na ruzie op kermis

Rijswijk Op zondag 2 april om 16:00 uur werd op de Kermis aan het Bogaardplein een 12-jarige verdachte aangehouden. De jongen zocht ruzie met andere jongens en dreigde daarbij met een mes. De politie hoorden meerdere jongens en kon verdere onenigheid op kermis voorkomen.

Politie verstoort verjaardagsfeestje

Rijswijk Op zondag 2 april om 20:30 uur werd op de Sir Winston Churchilllaan een 39-jarige Hagenaar aangehouden. De man reed in beschonken toestand en werd door surveillerende agenten aan de kant gezet. Hij blies 775 ug/l. De man gaf een valse naam op, reed in een onverzekerde auto en had tot slot een ontzegging van de rijbevoegdheid. Toen agenten achter zijn juiste identiteit kwamen bleek dat de verdachte jarig was. Politie nam zijn auto in beslag.

Te hard door Wateringen

Rijswijk Op zondag 2 april om 23:30 uur werd op de Wippolderlaan een 18-jarige automobilist uit Gronau aangehouden. De man werd geklokt met 118 km/u daar waar hij maar 80 km mocht rijden. Hij kreeg direct een bekeuring van 200,-- die hij ook direct moest afrekenen.

Eendjes gered, auto in de prak

Wassenaar Een 39-jarige automobilist uit Wassenaar week op zondag 2 april om 12:10 uur uit voor een groepje overstekende eenden. Helaas voor de man verloor hij daarbij de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de vangrail.

Gesignaleerd en onverzekerd

Wassenaar een 25-jarige automobilist uit Wassenaar werd op maandag 3 april om 05:00 uur aangehouden. De man werd bij een routine controle gecontroleerd waarna bleek dat zijn auto onverzekerd was. Tevens bleek dat de man nog 385,-- aan openstaande boetes moest betalen. Zijn auto ging achter slot en grendel en de man moest zijn boetes betalen.

Verwarde man zorgt voor onrust

Leidschendam Op zondag 2 april om 15:00 uur werd een 37-jarige inwoner uit Breda in een woning aan de Juliana van Stolberglaan aangehouden. De man was volkomen door gedraaid en bedreigde in de woning van zijn ex-vrouw en haar drie kinderen. Deze wisten in het tumult te ontkomen waarna de man dreigde zichzelf iets aan te doen. Hij sneed zich daarbij enkele keren met een mes. De man werd door leden van het arrestatieteam overmeesterd. Hij werd in een ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen en daarna overgebracht naar het politiebureau.

De inboedel van de woning werd door de man totaal vernield.

Voetbalelftal bestolen

Leidschendam/Stompwijk Een elftal van een voetbalvereniging N.S.V. Noorden (is op zondag 2 april beroofd van alle bezittingen. Toen zij na afloop van de wedstrijd tegen Stompwijkse Boys in de kleedkamer kwamen bleek dat alle portemonnees waren weggenomen. Er werd circa 300,-- een geld weggenomen en een aantal GSMs.

Verdachte heling bromscooter aangehouden

Voorburg Een agent in vrije tijd belde op zondag 2 april snel zijn collegas toen hij twee jongens met een bromscooter zagen slepen. De jongens (15 en 14 jaar en woonachtig in Voorburg) werden aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de bromscooter. Met mes in speeltuin

Zoetermeer De politie heeft zondag 2 april om 15.00 uur in een speeltuin aan de Abeelzoom twee 17-jarige jongens uit Zoetermeer gecontroleerd, die een mes bij zich zouden hebben. Een van de jongens bleek inderdaad een mes bij zich te hebben. Dit wapen werd in beslag genomen. De andere jongen bleek onder de zitting van zijn scooter een wapenstok te hebben. Deze jongen werd aangehouden.

Jeugd vernielt ruiten

Zoetermeer De politie heeft zondag 2 april om 17.00 uur zes kinderen aangehouden, die bezig waren met het vernielen van ruiten in het voormalige NAM-gebouw in de Meerpolder. Vijf jongens en een meisje uit Zoetermeer, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, werden meegenomen naar het politiebureau. De kinderen zijn na verhoor door hun ouders opgehaald.

Dronken hardrijder

Zoetermeer Een 44-jarige automobilist uit Den Haag viel maandag 3 april even na middernacht op, omdat hij op de Van Leeuwenhoeklaan 80 km/uur reed. De maximumsnelheid is er 50 km/uur. De politie hield de man staande en liet hem blazen. Aan het bureau blies de Hagenaar 615 ugl. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.