AutoRai

Kia Sorento is âBest SUVâ voor functionaliteit, comfort en rijplezier

(4/3/2006)
De jaarlijkse lezersenquête van het britse Auto Express is gepubliceerd onder de naam â2006 Driver Powerâ. De Kia Sorento klimt naar plaats 13 in de ranglijst van 100 autoâs en laat daarmee gevestigde namen achter zich.
In de SUV Sport Utility Vehicle categorie komt de Sorento op de tweede plaats, dicht achter de veel prijziger BMW X5. Met dit resultaat laat de Sorento dus concurrenten zoals Hyundai, Toyota, Nissan en Land Rover achter zich.

Drie topprestaties en 86,29% tevredenheidscore
De enquête is onderverdeeld in diverse categorieën, waarvan er drie voor de SUV consument heel belangrijk zijn: Practicality, Comfort en Ease-of-driving. Op deze punten stellen de lezers de Kia Sorento op de eerste plaats bij de SUVâs. In het algemeen klassement eindigt de Kia Sorento op deze drie onderdelen respectievelijk als derde (functionaliteit), zesde (comfort) en vierde (rijplezier).

Van de 100 geklasseerde autoâs in alle categorieën eindigt de Sorento op plaats 7 op het onderdeel betrouwbaarheid (Reliability). âWij zijn heel blij met deze uitstekende prestatie van onze best verkopende SUV door excellente klanttevredenheid te bieden. Dit komt zeer goed overeen met onze ambities: betrouwbaarheid, kwaliteit en dynamiek,â aldus Jean-Charles Lievens, Vice President van Kia Motors Europe. De klanttevredenheid over de Sorento is navenant hoog: 86,29 op een schaal van nul tot honderd.

Jury van 46.423 consumenten in Groot-Brittannië De Kia Sorento SUV is hoog geprezen is Auto Express, het zustermagazine van het duitse Auto Bild en het nederlandse Auto Week. Beter gezegd: 46.423 lezers namen de moeite om de jaarlijkse enquête in te vullen. Nooit eerder zijn zoveel enquêteformulieren ingestuurd.

Als merk is Kia gewaardeerd met positie 15 uit 37 beoordeelde merken, vóór gevestigde merken zoals VW, Seat, Nissan, Ford, Opel, Citroën, Renault, Fiat, Suzuki en Peugeot. Hiermee klimt Kia drie plaatsen in het merkenklassement ten opzichte van vorig jaar.

Om in de âTop 100 Carsâ opgenomen te worden, moesten tenminste 90 reacties over een kandidaat-auto ontvangen zijn. Deze top-honderd is samengesteld uit autoâs die ten hoogste drie jaar oud zijn. De jaarlijkse enquête is gericht op betrouwbaarheid van de auto en tevredenheid van de consumenten met hun auto.

BedrijfsautoRAI.nl