AutoRai

Chevrolet Racing op het podium tijdens eerste race WTCC in Monza

(4/3/2006)
Het Chevrolet WTCC team is het seizoen 2006 in Monza op de best mogelijke manier gestart dankzij een podiumpositie voor Alain Menu en belangrijke punten voor Nicola Larini. Rob Huff onderstreepte het potentieel van de Chevrolet Nubira bovendien door prachtige acties op baan, maar werd voor zijn inspanningen niet beloond vanwege diverse raceongevallen.
Het intensieve teamwork tussen Menu en Huff zorgde al voor veel spanning tijdens de eerste race, maar betaalde zich uiteindelijk uit in Race 2. Bij de start van die race viel Menu terug naar een 14^e positie, pal voor de neus van Rob Huff, die als 19^e was gestart maar na de eerste ronde al 15^e lag. Vanaf dat moment werkten de twee autoâs als een Siamese tweeling samen. âIk heb het team via de radio laten weten dat ik Alainâs positie zou verdedigen,â verklaarde Huff na de race.

En zo geschiedde. Ronde na ronde verschalkten de twee Chevrolets tal van concurrenten, tot ze bij het ingaan van de laatste ronde 4^e en 5^e lagen, op slechts centimeters van de nummer drie. âHet was nu of nooit,â aldus Menu. âIk ging in de tweede Variante bocht bij Rydell binnendoor, ondanks dat mijn remmen het beste wel gehad hadden. Het werd even spannend, toen ik net vóór Rydell de chicane uitkwam, maar toen spinde hij.â En dat betekende dat Chevroletâs eerste podiumfinish van het seizoen een feit was. Vanwege de spin van de Seat kan Rob Huff echter geen kant meer op en de onfortuinlijke Brit botste tegen Rydell aan. Trekkebenend wist Huff alsnog een 12^e plek aan de finish te realiseren.

Ook Nicola Larini had niet te klagen over zijn weekend. âIn de eerste race had ik een goede start, maar ik werd in de eerste chicane geraakt en toen nogmaals in de Lesmoâs. Ik was alle grip kwijt, dus het had geen zin om door te gaan. Daarom ben ik direct de pits in gekomen om mijn auto te laten repareren en op scherp te laten zetten voor Race
2.â Tijdens die race reed Larini de sterren van de hemel, door als 27^e te starten en uiteindelijk als 7^e de finishlijn te passeren.

Voor Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe, verliep deze eerste kennismaking met het WTCC op de best mogelijke manier. âHet is mooi om te zien hoe het racen zorgt voor samenwerking en passie voor ons merk,â verklaarde hij. âDe dealers en gasten die we vandaag hebben uitgenodigd, hebben door dit evenement een enorme opkikker gekregen. En het is juist dat gevoel dat we iedere dag via ons merk uit willen dragen. Dit raceteam van Chevrolet bestaat uit zeer toegewijde mensen, een toewijding die we allemaal iedere dag zouden moeten laten zien.â

Races 3 en 4 van het WTCC 2006 vinden plaats op het circuit van Magny Cours, in Frankrijk, op 30 april.

BedrijfsautoRAI.nl