Gemeente Wormerland


Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD

Coalitieakkoord Raadsperiode 2006 - 2010

Voor u ligt het coalitieakkoord zoals dit door de fracties van Partij van de Arbeid, GroenLinks en de VVD is gesloten naar aanleiding van de op 7 maart 2006 gehouden verkiezingen. In de periode 2002 - 2006 is veel goeds in gang gezet in Wormerland. Een beleid waarin de Partij van de Arbeid, die in die periode geen deel uit maakte van het college, zich op hoofdlijnen ook goed kon vinden. Daarom is er geen aanleiding voor grote koerswijzigingen. Afgesproken is dat op de ingeslagen weg kan worden doorgegaan. Wel zal de komende periode de nadruk worden gelegd op het (verder) uitvoering geven aan de plannen die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. De fracties van PvdA, GroenLinks en de VVD willen Wormerland de komende periode vanuit de volgende uitgangspunten besturen:
Sterk en Sociaal.

* Een gemeente die op een sociale wijze met haar inwoners zal omgaan, waarbij de minst draagkrachtigen extra aandacht krijgen.

* Een gemeente die sterk wil zijn, ook om haar eigen zelfstandigheid te behouden.
* Een samenleving waarin iedereen meedoet en waar voor iedereen plaats is. Aandacht voor onze inwoners

* Een gemeente die haar inwoners voorop stelt.
* Haar inwoners, ongeacht aard en afkomst, gelijk wil behandelen.
* Deze inwoners een goed voorzieningenniveau en een prettige leefomgeving wil bieden.
* De inwoners actief wil betrekken bij hun gemeente in het algemeen en de directe buurt in het bijzonder.
Aandacht voor onze (groene) omgeving

* Een gemeente die zuinig is op natuur- en cultuurhistorische waarden en daar op een verantwoorde wijze mee om wil gaan.
Een vitale gemeente

* Een dynamische gemeente die hard werkt aan de uitvoering van haar plannen en waarbij een duurzame economische ontwikkeling onontbeerlijk is. De gemaakte afspraken zoals u deze in dit coalitieakkoord aantreft, volgen de opzet van de programmabegroting en het raadsprogramma.
Daarnaast hebben de betrokken partijen de volgende afspraken gemaakt: Toekomstvisie Wormerland
Op initiatief van- en onder regie van het gemeentebestuur zal een discussie binnen bestaande kaders zoals het Streekplan, onder de inwoners worden gestart over de toekomstige ontwikkeling van Wormerland. Deze discussie zal er in eerste instantie op gericht zijn een visie te ontwikkelen op de gewenste toekomst van de gemeente. Op het moment dat de globale contouren van deze visie helder zijn geworden, zullen mogelijke bouwscenario's en de daarbij behorende infrastructuur in de discussie worden betrokken.
Voorstel m.b.t. invulling Batavia
Het is te verwachten dat gedurende de raadsperiode door externe partijen een voorstel zal worden ingediend voor een nieuwe invulling van het gebouw de Batavia. Uit de eerste plannen is gebleken dat deze invulling verschillende elementen bevat, waaronder speelautomaten en/of casino..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD Omdat dit voorstel door de bij dit akkoord betrokken partijen verschillend wordt beoordeeld en dit ook door de inwoners verschillend kan worden beoordeeld, is besloten om over een eventueel in te dienen voorstel voor de invulling van de Batavia een referendum te houden. Dit referendum dient bij voorkeur samen te vallen met reguliere verkiezingen. De bij dit referendum te hanteren "spelregels" zullen nader worden uitgewerkt.
Voorbeeldfunctie van de gemeente
Wormerland dient in haar handelen een voorbeeldfunctie te vervullen in het beleid dat zij voorstaat. Dit dient o.a. tot uiting te komen in de inkoop (milieuvriendelijk en duurzaam), de uitrusting van het wagenpark (roetfilters, brandstof) en het personeelsbeleid (stageplekken, diversiteit). Fractievoorzitter PvdA Fractievoorzitter GroenLinks Fractievoorzitter VVD Arthur van Haarlem Peter Roos Rob Berkhout.__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
1. Openbare Ruimte
Uitvoering geven aan gemaakte plannen.
De plannen die er liggen moeten uitgevoerd worden. Indien (b.v. door overschotten) extra middelen beschikbaar komen, zullen deze worden ingezet om eerdere onttrekkingen ongedaan te maken.
De snelheid van de uitvoering zal strak worden bewaakt en zo mogelijk worden opgevoerd. Veiligheid
In het verkeer zal prioriteit worden gegeven aan het oplossen van gevaarlijke situaties (b.v. door het bieden van veilige fietsroutes en oplossen van gevaarlijke situaties rond scholen en kinderdagverblijven).
Van deze gevaarlijke situaties zal op korte termijn een inventarisatie worden gemaakt, die tot bijstelling van de eerdere planning kan leiden.
Knelpunten en gevaarlijke situaties die worden veroorzaakt door (verkeerd) parkeren zullen worden opgelost.
De voornemens om van woonwijken 30 km zones te maken zullen worden uitgevoerd..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
2. Natuur, landschap en monumenten
Project Wormer- en Jisperwater
De start van dit project is goed verlopen. Het is noodzakelijk ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst voldoende bestuurlijke aandacht krijgt. Dit vindt zijn weerslag in het feit dat hiervoor een projectwethouder benoemd wordt.
Veel tijd en energie zullen worden gestoken in het verwerven van voldoende financiële middelen om dit project ook tot een goed einde te brengen en het bereikte kwaliteitsniveau ook in de toekomst te behouden.
Vitaal buitengebied
De uitgangspunten van een vitaal buitengebied worden onderschreven. Hiervoor wordt op een verantwoorde wijze de toegankelijkheid voor wandelen, fietsen en kanoën verbeterd. Er zal er meer ruimte worden gegeven aan de betrokken boeren (stimuleren van extra inkomsten uit kamperen bij de boer, het starten van hotel de Boerenkamer). Het beleid dient er op gericht te zijn om het waardevolle cultuurlandschap van de veenweidegebieden op een duurzame wijze te beheren.
De komende periode zal er veel aandacht zijn voor het verwerven van subsidies om dit beleid te ondersteunen..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
3. Maatschappelijke participatie
Jeugdbeleid
Een actieve rol van de gemeente met betrekking tot de jeugd is van belang. Daarvoor zijn regelmatige contacten met (groepen van) jongeren onontbeerlijk. Omdat de groepen en wensen van jongeren aan (snelle) wisselingen onderhevig is, zal er ruimte moeten zijn om flexibel op deze wisselende situaties in te spelen. Hiervoor is samenwerking tussen de verschillende betrokken instanties van belang. Daar waar dit mogelijk is, zullen te realiseren (tijdelijke) oplossingen worden gekoppeld aan het maken van afspraken met de desbetreffende jongeren. De gemeente moet een actieve rol spelen op het gebied van jeugdbeleid: partijen bij elkaar brengen, regie voeren en zorg dragen voor voorzieningen. Sportaccommodaties en speelterrein
Het uitgangspunt is dat eerder ingeboekte bezuinigingen worden gerealiseerd en het toekomstig onderhoud van de accommodaties aan de betrokken verenigingen wordt overgedragen. In alle kernen dienen (onderhoudsarme) sportaccommodaties, zo mogelijk in combinatie met speelterreinen, gehandhaafd te blijven. Het gaat daarbij om accommodaties die ook ruimer benut moeten kunnen worden. Hierin dienen de betrokken verenigingen zelf ook een actieve bijdrage te leveren.
De gemeente staat in beginsel positief ten opzichte van de plannen van WSV 1930 en op korte termijn met betrokkenen in overleg treden over de mogelijke realisatie van dit plan. De voetbalverenigingen binnen de gemeente dienen in beginsel gelijk te worden behandeld en te verwachten baten dienen op basis van deze gelijkheid te worden aangewend. Hiertoe kan gedacht worden aan het instrument van fondsvorming .
Er zal (opnieuw) onderzoek plaatsvinden naar de mogelijkheden om in Neck een nieuwe sportaccommodatie te realiseren in combinatie met woningbouw. Zwembad
Het voortbestaan van het zwembad staat niet ter discussie. De gemeente zal haar positie in het bestuur van de N.V. Sportfondsen-Wormer benutten om te realiseren dat de slechte staat van het speel/zonneterrein met voorrang ter hand wordt genomen..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
4. Publieksdiensten
Inwoners en andere klanten van de gemeente Wormerland mogen rekenen op een goede service en een efficiënte dienstverlening. Wormerland zal op weg naar de Andere Overheid weliswaar niet vooroplopen, maar heeft wel de ambitie om zo veel mogelijk gebruik te (laten) maken van ICT- toepassingen. Wormerland creeert niet zelf een nieuwe oplossing als een vergelijkbaar alternatief operationeel is bij andere (overheids)organisaties. Wormerland stroomlijnt ICT-toepassingen door gebruik te maken van standaarden. Bij gelijke geschiktheid kiest de gemeente voor het gebruik van open sourece software varianten.
Het eerder door de raad ter beschikking gestelde budget voor het Raads- en Burger- informatiesysteem (RIS - BIS) zal op korte termijn worden ingezet. De verspreiding van stukken ten behoeve van de Raadsavonden zal worden omgezet van papier naar digitaal. Ook inwoners worden hiermee in staat gesteld alle openbare stukken digitaal te raadplegen..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
5. Ruimtelijke ordening
Projecten.
De uitvoering van de lopende actuele projecten (Poort van Wormer, Centrumplan en het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs) zullen voortvarend worden voortgezet en tot afronding worden gebracht. Gezien de in de Zaandriehoek opgelopen vertraging en recente projecten die al in uitvoering zijn genomen is een heroriëntatie van de eerdere plannen noodzakelijk. Bestemmingsplannen
De voortvarendheid waarmee de afgelopen periode de samenvoeging en herziening van oude bestemmingsplannen ter hand zijn genomen zal worden voortgezet. Beschuitstoren
De basisgedachte van het realiseren van de Beschuitstoren, gekoppeld aan de ontwikkeling van een bijpassend wijkje wordt onderschreven.
Ten aanzien van de uitvoering zal naar oplossingen worden gezocht waarbij de gemeente haar zeggenschap behoudt over de grond, waarbij een vorm van erfpacht niet is uitgesloten. Grondbeleid
Om strategische redenen of op het moment dat gemeentegrond een maatschappelijke functie heeft kan het van belang zijn dat de gemeente haar zeggenschap over de haar eigendommen behoudt of verwerft. In die situaties zal uitgifte van de grond op basis van erfpacht of verhuur of recht van opstal worden uitgegeven.
Indien geen sprake is van een maatschappelijke functie of van strategische redenen zal de grond verkocht worden. De gemeente zal dan via een andere weg, bijvoorbeeld door het maken van afspraken met de ontwikkelaar haar invloed uitoefenen. Waardestijging van grond die ontstaat door bestemmingswijziging kan worden afgeroomd middels een exploitatie-overeenkomst. De opbrengst dient ten goede te komen aan een volkshuisvestingsfonds of een fonds ter versterking van het landelijk gebied (rood voor groen.) Hazepolder (bij Neckslag)
Op deze locatie kan bedrijvigheid worden ontwikkeld. De invulling hiervan zal in onderlinge afstemming met de gemeente Purmerend wordt opgepakt. Bartelsluis
De Bartelsluis is geen formele uitvalsweg en zal ook niet als zodanig worden aangemerkt. Verkeersaantrekkende maatregelen dienen dan ook voorkomen te worden. In overleg met de eigenaar van de dijk en weg, het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier, zal verder worden gewerkt aan maatregelen die de veiligheid kunnen vergroten en de verkeersdruk rondom de Bartelsluis buurt verder te beperken. Gehele of gedeeltelijke afsluiting is daarbij geen optie. Voorts zal in de gehele gemeente worden onderzocht hoe het doorgaande verkeer, dat de files van de A7 probeert te vermijden, kan worden geweerd..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
6. Bestuur en organisatie
Wijkgericht werken
De gemeente zal gaan functioneren vanuit een wijkgerichte aanpak van de werkzaamheden. Daarbij kunnen contact- of wijkcommissies een ondersteunende rol vervullen. Om de drempel naar de gemeente voor bewoners laag te houden zal per wijk/dorpskern een contactwethouder worden aangewezen.
Beleidsevaluatie en controlefunctie door de Raad
Verbetering van de beleidsevaluatie en controlefunctie door de raad blijft een nadrukkelijk punt van aandacht.
Het raadsprogramma bevat indicatoren die dienen als instrument om de controle uit te kunnen voeren. De recentelijk vastgestelde planning en control cyclus is de basis waarmee de raad in staat wordt gesteld haar kaderstellende- en controlerende taak uit te voeren. Communicatie
Omdat het gewenste niveau nog niet is behaald zal de in de afgelopen jaren ingezette verbeteringsslag op het terrein van de communicatie worden voortgezet. In beleidsplannen en beschrijvingen van projecten zal via een communicatieparagraaf concreet aangegeven worden hoe een open, toegankelijke en begrijpelijke communicatie gestalte krijgt. De communicatie vanuit de gemeente in al haar vormen dient open, toegankelijk en begrijpelijk te zijn. Inwoners moeten op de juistheid van de communicatie kunnen vertrouwen. Internationale zusterband
Wormerland zal een samenwerkingsverband aangaan met een plaats of regio waar cacao wordt geproduceerd. Met dit samenwerkingsverband zal de solidariteit tussen de cacaoproducenten en Wormerland als cacaoverwerkende gemeente tot uiting worden gebracht. Op basis van dit samenwerkingsverband zullen bewustwordingsactiviteiten binnen de gemeente worden opgezet of ondersteund. Naast bestuurlijke inzet zal hiervoor een budget in de begroting worden opgenomen.
Regionale samenwerking
Wormerland blijft deelnemen aan de ROA. Het ontbreken van een democratische basis van dit orgaan blijft het grootste knelpunt, maar is niet door Wormerland oplosbaar. Samenwerkingsverbanden als SPOOR en de Milieudienst worden van harte ondersteund. Regionale samenwerking dient bij voorkeur niet in WGR verband plaats te vinden, zodat Wormerland zoveel mogelijk beleidsvrijheid kan behouden..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
7. Veiligheid en Handhaving
Klein overlast
De handhaving van "klein overlast" (hard varen, parkeren e.d.) zal worden versterkt, zo mogelijk door toepassing van de toekomstige wet "bestuurlijke boeten". Het initiatief om door middel van een regionale invoering van een vaarvergunning de controle en handhaving op het water te verbeteren wordt ondersteund. Wormerland zal een actieve rol vervullen in de ontwikkeling hiervan.
Handhaving bouw en woningtoezicht
Het in werking gestelde beleid zal worden voortgezet en strikt toegepast..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
8. Onderwijs
De uitvoering van het door de Raad vastgestelde Integraal Huisvestings Plan voor het onderwijs zal voortvarend worden voortgezet en tot afronding worden gebracht. Onderwijs, peuterspeelzalen en sociaal-culturele voorzieningen en sport werken zoveel mogelijk samen, waarbij het belang van het kind voorop staat. Daarnaast dient er aan bijgedragen te worden dat ouders van schoolgaande kinderen zo veel mogelijk in staat worden gesteld om deel te nemen aan arbeidsproces..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
9. Wonen
Volkshuisvesting
Het uitgangspunt dat bij nieuwbouw minimaal 30% sociale woningbouw wordt gerealiseerd blijft gehandhaafd. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor ouderen en starters. De gemeente zal van haar positie gebruik maken om met woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars tot afspraken te komen.
Prestatieafspraken
Met de woningcorporaties die in Wormerland aktief zijn, zullen prestatieafspraken worden gemaakt. Daarbij zal vastgelegd worden wat de gewenste omvang van de voorraad betaalbare huurwoningen is, de samenstelling daarvan en hoe deze in stand wordt gehouden. Daarnaast worden afspraken gemaakt over de investeringen van de woningcorporaties in de woningvoorraad en voorzieningen, de gewenste kwaliteit en het huur-/prijsniveau van de woningvoorraad. Tevens kan dit -binnen de regionale mogelijkheden- de toewijzing van woningen aan de inwoners van Wormerland betreffen.
Bij herstructurering van de bestaande voorraad is het op peil houden van de afgesproken voorraad betaalbare huurwoningen randvoorwaarde.
Exploitatie-overeenkomsten
Bij de ontwikkeling van nieuwe woningbouwplannen zal de gemeente afspraken maken met de ontwikkelende partij in een exploitatie-overeenkomst. Bij de verkoop van grond kan de gemeente de grondprijs inzetten om tot de gewenste afspraken te komen. Bij uitgifte van grond onder de marktprijs zal de daarmee beoogde volkshuisvestingsdoelstelling duurzaam moeten worden verankerd. Daarbij kan erfpacht een instrument zijn of gebruik van een systematiek waarbij uitgespaarde gelden altijd weer terugvloeien naar de gemeente.
Indien een project geen 30% woningbouw in de sociale sector oplevert, wordt in de exploitatie- overeenkomst een bijdrage aan het volkshuisvestingsfonds overeengekomen. Doorstroming
De gemeente zet in op doorstroombevorderende maatregelen. In samenwerking met de woningcorporaties zal naar creatieve mogelijkheden worden gezocht. Liberalisatie
Voor zover dat binnen de mogelijkheden van de gemeente ligt, zullen nadelige gevolgen van de liberalisatie van de huren zoveel als mogelijk beperkt worden gehouden..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
10. Werk en Inkomen
Wormerland staat voor een goed, rechtvaardig en sociaal beleid. Het huidige minima- en kwijtscheldingsbeleid dient op zijn minst gehandhaafd te worden. De gemeente zal rechthebbenden die op dit moment nog niet van dit recht gebruik maken actief benaderen.
Uitgangspunt is dat primair wordt ingezet op het verwerven van (betaalde) arbeid. Daarnaast moet onderkend worden dat er ook een categorie cliënten is waarvoor (betaald) werken niet meer mogelijk is. Deze groep verdient specifieke aandacht en ondersteuning..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
11. Milieu
De gemeente zal een voortrekkersrol vervullen in het milieubeleid. Dit zal niet alleen vorm krijgen in voorlichting en communicatie naar de bevolking, maar ook in de voorbeeldfunctie van de gemeente. Gemeentelijke gebouwen worden milieuvriendelijk ingericht en het gemeentelijk vervoer zal energiezuinig en schoon plaats vinden. Om onnodige verkeersbewegingen naar de milieustraat te voorkomen, zal onderzocht worden of tuinafval (takken en dergelijke) periodiek op diverse plaatsen in de gemeente ter verwerking aangeboden kan worden.
De middenmootpositie met betrekking tot gemeentelijk milieubeleid die Wormerland nu heeft, zal worden omgebogen naar een positie in de (sub)top.
Afvalstoffenverwerking
De gemeente zal het scheiden van afval actief stimuleren en hiervoor voldoende mogelijkheden aanbieden.
Uitgangspunt is dat het tarief wordt vastgesteld op basis van het feitelijke gebruik, waarbij inwoners door middel van (financiële) prikkels worden gestimuleerd verantwoord met afval om te gaan. Tegelijkertijd met het realiseren van voorzieningen om afval gescheiden aan te bieden, zal er een systeem worden geïntroduceerd waarbij het tarief voor het aanbieden van afvalstoffen naar aanbod (aantal en omvang van de containers) wordt vastgesteld. De heffing van de afvalstoffen dient kostendekkend te zijn. Waterspoor / Rioolrecht
De hoogte van het rioolrecht zal gekoppeld worden aan het waterverbruik met als uitgangspunt dat de gebruiker betaalt. Indien blijkt dat differentiëren op basis van watergebruik niet mogelijk is, dan zal het tarief op basis van de samenstelling van het huishouden worden vastgesteld. Geluidsoverlast
De gemeente zal haar positie in regio (bijv. CROS) gebruiken om o.a. geluidsoverlast van vliegtuiglawaai te beperken.
Het huidige klimaatsconvenant dat in 2008 zal aflopen, zal worden voortgezet. Op uitnodiging van de provincie Noord-Holland zal Wormerland actief bijdragen aan verbetering luchtkwaliteit in regionaal verband..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
12. Financieel beleid
Het financiële beleid van de afgelopen jaren dient voortgezet te worden. De OZB zal in principe worden aangepast aan de inflatie en voor de gemeentelijke tarieven en heffingen blijft de kostendekkendheid het uitgangspunt. College en collegepartijen zullen zich maximaal inspannen om de omvang van het lokaal belastinggebied uit te breiden. College en collegepartijen zullen zich (binnen wettelijke mogelijkheden) maximaal verzetten tegen verdere beperking/afschaffing van de OZB indien daar geen gelijktijdige andere vorm van lokaal belastinggebied met minimaal die omvang tegenover staat. Vanuit het principe dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, blijft het huidige kwijtscheldingsbeleid gehandhaafd..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD
13. Zorg
WMO
De invoering van de WMO zal deze raadsperiode zijn beslag krijgen en verdient veel bestuurlijke en ambtelijke aandacht.
De WMO zal op basis van solidariteit worden ingevoerd, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen. De eigen bijdragen zullen op basis van het verzamelinkomen worden vastgesteld. Er zal een progressieve staffel voor de eigen bijdragen worden ontwikkeld, waarbij het laagste bedrag
¼NDQ]LMQ
Bij de inkoop van zorg, zal niet alleen efficiëntie, maar ook de kwaliteit van de zorg leidraad zijn. De middelen die de gemeente ontvangt ten behoeve van de uitvoering van de WMO zullen voor deze bestemming worden geoormerkt.
Vrijwilligers
Vrijwilligerswerk is de "smeerolie" van de samenleving in al haar facetten. Helaas wordt het belang hiervan vaak onvoldoende onderkend en de waardering niet tot uiting gebracht. Wormerland zal haar waardering voor het vrijwilligerswerk tot uiting brengen door het organiseren van een jaarlijkse vrijwilligersdag en/of de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Verslaving
Het huidige beleid ten aanzien van voorkoming en bestrijding van verslaving zal worden gehandhaafd. Hierbij zal de voorlichting op de scholen ook nadrukkelijk in de activiteiten worden betrokken..__________________________________________________________________________ Coalitieakkoord Partij van de Arbeid - GroenLinks - VVD Bijlage 1: Portefeuilleverdeling
Burgemeester

* Openbare orde en veiligheid

* Bestuurlijke zaken

* Regionale zaken

* Onderwijs

* Personeel & organisatie

* Burgerzaken

* Projectverantwoordelijke IHP
Partij van de Arbeid

* Ruimtelijke ordening

* Bouw- en woningtoezicht

* Agrarische zaken

* Natuurbeheer

* Volkshuisvesting

* Milieu

* Projectwethouder Wormer en Jisperwater
Groen Links

* Financiën

* Welzijn en Cultuur (WMO)

* Sociale zaken

* Voorlichting en communicatie

* Automatisering

* Internationale samenwerkingsband

* Projectwethouder Centrumplan
VVD

* Openbare werken (incl. afvalverwerking en riolering)
* Verkeer en vervoer

* Sport

* Economische zaken

* Recreatie

* Projectwethouder Poort van Wormer