Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 3 april

* OVERVAL OP TANKSTATION
Politiepersoneel van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een overval op een tankstation aan de Slinge. De overval vond zondagmiddag rond vier uur plaats. De overvaller bedreigde de medewerker met een vuurwapen waarna het slachtoffer een geldbedrag meegaf. Hierna verdween de overvaller.

Uitgave zondag 2 april

* POLITIE HOUDT VERDACHTEN STRAATROOF OP HETERDAAD AAN

Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagavond twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden na een straatroof onder een spoorviaduct op de Heer Bokelweg. De surveillerende agenten zagen rond middernacht dat het tweetal een 18-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs belaagde en haar beroofde van de handtas. De verdachten renden weg en werden meteen achtervolgd door de politiemensen. Na een korte achtervolging werden zij in de omgeving aangehouden. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* DANKZIJ CAMERATOEZICHT VERDACHTEN DIEFSTAL WIELDOPPEN AANGEHOUDEN

Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hielden zondagochtend twee verdachten van een diefstal van wieldoppen aan. Personeel van Cameratoezicht zag rond vier uur dat een aantal personen wieldoppen wegnam van een auto geparkeerd in het Delftsehof. Zij gingen er vervolgens in een auto vandoor. Dankzij de aanwijzingen van Cameratoezicht hield politiepersoneel een auto staande op de Mariniersweg. In de auto lagen de zojuist buitgemaakte wieldoppen. Twee inzittenden van de auto, een 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 22-jarige plaatsgenoot, werden aangehouden.


* GEWAPENDE OVERVAL SUPERMARKT
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar een gewapende overval die zaterdagmiddag op en supermarkt aan de Westfrankelandsestraat plaatsvond. Drie nog onbekende personen kwamen rond half vijf de winkel in en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen. Vervolgens werd een greep uit de kassa gedaan, waarna men er met een geldbedrag vandoor ging. Politiemensen stelden na de melding een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* POLITIE HOUDT 20 BESTUURDERS AAN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole op de Spinozaweg en de Stadionweg. Tussen elf uur 's avonds en vijf uur 's ochtends moesten 752 bestuurders een blaastest afleggen waarna 20 mensen (waarvan 4 beginnende bestuurders) werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder werd ingevorderd.