Erasmus MC


31-03-2006: Facility Manager van het Jaar: Marina de Haan
Directeur Facilitair Bedrijf van het Erasmus MC verkozen

Marina de Haan, directeur Facilitair Bedrijf van het Erasmus MC, is verkozen tot Facility Manager van het Jaar 2006/2007. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van Facility Management Nederland in Zwolle. De komende anderhalf jaar wordt Marina de Haan de nieuwe ambassadeur van het facility vak.

Als Facility Manager van het Jaar 2006/2007 wil De Haan zich inzetten voor de invloed van facilitaire bedrijven op het imago van de organisatie waarin zij zijn ingebed. De facilitaire organisatie is volgens haar een serieuze partner om imagogerelateerde zaken voor de totale organisatie aan te pakken. De Haan: Het oordeel van de klant op de totale organisatie wordt voor een belangrijk deel bepaald door zaken als beleving, bejegening, voeding, parkeren en bewegwijzering. En juist daarop hebben facilitaire organisaties invloed. Binnen de facilitaire organisatie betekent dit dat bureaucratie verdwijnt en betrokken medewerkers verschijnen. Ook wil zij een impuls geven aan de verdere wetenschappelijke inbedding van het vak. Een modelmatige manier van denken kan complexe situaties vereenvoudigen, aldus De Haan.

Marina de Haan is sinds 2003 werkzaam als directeur Facilitair Bedrijf bij het Erasmus MC. Dat de activiteiten van Marina de Haan niet alleen binnen het Erasmus MC tot uitdrukking komen, maar ook bekend zijn geworden buiten de organisatie, ziet het bestuur van het Erasmus MC als een zeer positief punt. Klanttevredenheid wordt in hoge mate mede bepaald door de kwaliteit van de activiteiten van het Facilitair Bedrijf. Marina de Haan wist met haar heldere presentatie, humoristische filmpje en haar antwoorden op stellingen het publiek te overtuigen dat zij de juiste kandidaat voor de titel was.

Facility Management Nederland (FMN) is in Nederland de toonaangevende vereniging op het gebied van facility management. Een vakgebied dat sinds eind jaren tachtig in Nederland sterk in ontwikkeling is. Voor de verkiezen van de Facility Manager van het Jaar waren door een vakjury drie managers geselecteerd. Zij waren in Zwolle aanwezig op de vergadering. Het publiek bepaalde dat Marina de Haan de titel en een bijbehorend beeld kreeg.