BKWI


Suwinet-Inkijk release 4.0 succesvol uitgerold maandag, 03 april 2006
Afgelopen vrijdag is release 4.0 succesvol in productie genomen. Vanaf vandaag, maandag 3 april, is de nieuwe versie van Suwinet-Inkijk beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht van de nieuwe functionaliteiten.

Algemeen
Er zijn enkele technische wijzigingen aangebracht zoals het upgraden van centrale software waarmee de performance en beschikbaarheid van de applicatie Suwinet-Inkijk verder verbeterd worden.

Verbeterde weergave concernrelaties
De opbouw van BBR+ is aangepast en verbeterd waardoor de concernrelaties verbeterd worden weergegeven en de actualiteit van BBR+ kan worden aangescherpt.

UWV
Polisadministratie
Initieel was het de bedoeling dat vanaf deze versie de arbeidsverhoudingen geleverd werden vanuit de Polisadministratie. Arbeidsverhoudingen worden sinds 1 januari verplicht maandelijks geleverd aan de Belastingdienst die de Polisadministratie van UWV vult. Hiermee verbeteren de actualiteit en kwaliteit van gegevens in Suwinet-Inkijk. Ook zullen meer gegevens getoond worden met betrekking tot arbeids- en uitkeringsverhoudingen. Het betreft bijvoorbeeld informatie over inkomstenopgaven.

Doorvoer fictieve einddatum arbeidsverhoudingen uitgesteld Als gevolg van de vertraging van de Polisadministratie heeft UWV de doorvoer van de fictieve einddatum heeft uitgesteld tot het moment dat zij met Polisadministratie live gaan. Tot die tijd worden de lopende arbeidsverhoudigen dus nog lopend getoond. Dit betekent dus zonder de fictieve einddatum 31-12-2005, en dus ook zonder de toevoeging (fictief).

Work-around arbeidsverhoudingen
Als gevolg van technische problemen bij het UWV kunnen deze gegevens momenteel echter niet geleverd worden. Op dit moment werken UWV en BKWI hard aan een work-around om toch de arbeidsverhoudingen uit de Polisadministratie te kunnen tonen in Suwinet-Inkijk. Deze work-around wordt gerealiseerd op basis van ruwe data van de loonaangiftes afkomstig van het UWV en is dus noodzakelijk omdat de definitieve levering van de Polisgegevens is uitgesteld. Het betreft hier echter ongeverifieerde gegevens. De arbeidsverhoudingen die deze tijdelijke Polisservice toont, zijn in Suwinet-Inkijk herkenbaar gemaakt door de tekst " ongeverifieerde arbeidsverhouding". Wij hoopten deze data al te kunnen tonen. Helaas is de aanlevering van het testbestand door het UWV vertraagd. Wij kunnen op dit moment niet aangeven wanneer deze data via de work-around geleverd kunnen worden. Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

GBA-LRD beschikbaar via Suwinet-Inkijk
Er is toegang tot GBA-LRD gerealiseerd via Suwinet-Inkijk.

Medebewoners pagina
Op UWV overzicht Rechtmatigheid WW wordt een pagina met Medebewoners opgeleverd voor de uitvoering van de Toeslagenwet. De gegevens worden geleverd uit de Landelijk Raadpleegbare Directory van het GBA.

Wijziging ex-UVI aanduiding
De ex-UVI aanduiding op Suwinet-Inkijk wordt nu door UWV op een intelligente wijze geleverd en niet meer vanuit de statische OSV-sectorcode lijst. De ex-UVI aanduiding wordt hierdoor meer betrouwbaar.

Gemeentelijke Sociale Diensten
Beroepen en Opleidingen register
Het B&O register van het CWI is in beperkte vorm beschikbaar voor de gemeentelijke sociale diensten en UWV. Concreet betekent dit dat op beroepen en opleidingen kan worden gezocht en omschrijvingen van beroepen beschikbaar zijn. Deze informatie kan onder andere gebruikt worden bij de uitvoering van reïntegratiewerkzaamheden.

Weergave uitkeringsperiodes GSD kolompagina
In de GSD kolom pagina worden nu - net zoals op de overzichten - ook de uitkeringperiodes weergegeven en niet meer alleen de uitkeringsverhoudingen.