Nyenrode en EPST leiden piloten op met simulator

Universiteit nyenrode

Utrecht/Breukelen, 3 april 2006 - De Nyenrode Business Universiteit heeft in samenwerking met European Pilot Selection & Training (EPST) een opleiding ontwikkeld speciaal voor piloten. Het doel van deze Basic Management Training (BMT) voor aanstaande of zojuist afgestudeerde piloten is hen beter begrip te laten krijgen voor het management binnen een airline en daarnaast om de rol van het management in een luchtvaartmaatschappij inzichtelijk te maken. Als onderdeel van de opleiding zullen de studenten deelnemen aan een management-simulatiespel waarbij de piloten als verantwoordelijke managers van een luchtvaartmaatschappij de beslissingen nemen en de resultaten daarvan analyseren.

De Basic Management Training is speciaal door Nyenrode ontwikkeld voor EPST. Dick Verburg, Algemeen Directeur EPST: 'De Nyenrode/EPST BMT opleiding is een belangrijke aanvulling op de huidige unieke EPST kwaliteitsopleiding van piloten. Wij leveren niet alleen zeer goed opgeleide piloten, maar wij zorgen tevens dat de EPST piloten beter inzicht hebben in, en respect hebben voor, de management activiteiten binnen luchtvaartmaatschappijen'.

Prof.dr. Willem Burggraaf, verantwoordelijk voor het programma binnen Nyenrode: 'Voor Nyenrode een fantastisch interessante ervaring om deze letterlijke en figuurlijke hoogvliegers op te leiden. Piloten vormen de key assets van luchtvaartmaatschappijen en een goed wederzijds begrip tussen piloten en hun directies is zeer relevant. EPST heeft een goede inschatting gemaakt met het initiatief voor dit management programma.'

Management Development Programma voor gezagvoerders in spé Naast het bovenvermelde programma voor EPST piloten zullen Nyenrode en EPST een Management Development Programma ontwikkelen en opzetten voor piloten die op het punt staan om gezagvoerder te worden of gezagvoerders die op het punt staan een rol in het management van de luchtvaartmaatschappij te gaan vervullen of daar belangstelling voor hebben. Dit Management Development Programma staat open voor kandidaten van alle luchtvaartmaatschappijen. De opleiding is in het Engels.

Over EPST
Eurpean Pilot Selection & Training (EPST) verzorgt een volledige opleiding tot verkeersvlieger. Na het succesvol afronden van deze opleiding volgt plaatsing bij een Engelse of andere Europese luchtvaartmaatschappij op een moderne jet zoals een Boeing, BAE146, CRJ of Airbus. EPST is een JAA erkende Type Rating Training Organization (TRTO).

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten.
Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programma's voor ambitieuze MKB ondernemingen en de top van het Nederlands bedrijfsleven. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.

26 april op Nyenrode: Anders Moberg op het Nyenrode European Business Forum, een samenwerking van Nyenrode en The Wall Street Journal Europe. Kijk voor meer evenementen op www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (