Persberichten district Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 03-04-2006

Dodelijk verkeersongeval

VIANEN Een 23-jarige man uit Zijderveld is in de nacht van zondag op maandag bij een verkeersongeval om het leven gekomen.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Achterkade een automobilist tegen een boom was aangereden. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De Regionale Verkeersdienst onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Meisje mishandeld

HOUTEN Zondagavond is een meisje mishandeld op het Onderdoor bij het station.

Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op het Onderdoor. Een grote groep jongeren zou hebben toegekeken hoe daar een meisje door drie andere meisjes mishandeld werd. Dankzij twee vrouwen die ingrepen, kon het meisje aan haar agressors ontsnappen. De twee vrouwen namen het meisje mee naar het politiebureau. De politie ging direct ter plaatse en zag dat de groep snel uiteen stoof. De drie meisjes, van 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Houten, die verantwoordelijk zouden zijn voor de mishandeling van hun plaatsgenootje zijn aangehouden en ingesloten. Hun ouders zijn hierover geïnformeerd. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden bij het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via tel: 0800-7000.

Geweld

IJSSELSTEIN - Een 22-jarige man uit Nieuwegein is in de nacht van zaterdag op zondag getrapt en met zijn fiets in het water geduwd.

Omstreeks 04.15 uur liep de man met een vriend ter hoogte van het bruggetje in de Havenstraat, toen achter hem vier mannen aan kwamen lopen. Zonder aanleiding duwden drie van hen de 22-jarige man en één verdachte gaf hem een harde trap. De man wilde op zijn fiets stappen om weg te rijden, maar werd nogmaals hard geduwd zodat hij met fiets en al in het water belandde. Hij liep hierdoor een pijnlijke rug en been op en deed aangifte.

Signalementen:

Verdachte 1: Blanke jongen van ongeveer 18 jaar oud, circa 1.80 m. lang, normaal postuur. Zijn haar had twee kleuren (bovenop een andere kleur dan aan de zijkanten) en had wat langere stekels.

Verdachte 2: Blanke jongen van ongeveer 17 -18 jaar oud, lengte circa
1.75 m. lang, normaal postuur, kort donkerblond haar met lokken aan beide kanten. Hij doeg een half lange donkere groene jas van stof.

Verdachte 3: Licht getinte jongen, van ongeveer 20 jaar oud. Klein en mager postuur, ongeveer 1.65 meter lang, kort zwart haar.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij het politiedistrict Lekstroom, via tel 0900-8844.