Persberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 03-04-2006

Onder invloed

BREUKELEN Dankzij een oplettende medeweggebruiker, kon een 27-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch die onder invloed van alcohol was, worden aangehouden.

De politie werd zondagmorgen omstreeks 06.30 uur gebeld door een 58-jarige Amsterdammer die middels seinen wen 27-jarige automobilist de vluchtstrook van de Rijksweg A2 op had gedirigeerd. De 27-jarige man viel op omdat hij drie rijstroken nodig had om zijn weg in de richting van Amsterdam te vervolgen. De politie nam de man mee naar het bureau voor een blaastest. Het bleek dat hij 350 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

NIEUWER TER AA Met 480 ug/l in zijn lichaam, is een 46-jarige Mijdrechter achter het stuur van zijn bestelauto aangehouden. Omstreeks 18.20 uur zagen agenten de man rijden op de Ter Aase Zuwe en besloten zij hem aan een blaastest te onderwerpen. De man bleek onder invloed en werd aangehouden. Kennelijk was hij hier niet van gediend, want hij stelde zich recalcitrant en agressief op en beledigde de agenten. De agenten moesten met pepperspray dreigen om de man onder controle te krijgen en boeiden hem. Na de ademanalyse kreeg hij een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal is opgemaakt, ook voor de beledigingen.

Vernielers

MAARSSEN Een 19-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg en een 18-jarige man uit Breukelen zijn zondagmiddag aangehouden op verdenking van vernielingen op de Straatweg.

Getuigen meldden omstreeks 16.15 uur bij de politie dat twee jongemannen een bushokje aan de Straatweg hadden vernield. De getuigen verschaften de politie signalementen, op basis waarvan agenten het duo in de bus richting Breukelen konden aanhouden. Op het bureau legden zij een bekennende verklaring af. Proces-verbaal is opgemaakt.