Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 3 april 2006

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een overval op
een tankstation in Heesch. Verder zoekt zij de daders van een inbraak in Den Bosch en twee mannen die in Eindhoven tijdens een afleidingsmanoeuvre een vrouw geld afhandig maakten. Ook wordt een foto getoond van een pinfraudeur en doet de politie een tweede oproep naar aanleiding van een overval in Etten-Leur.
Tijdens een service-item wordt de bereikbaarheid van de politie toegelicht.

Overval Heesch
Op maandagavond 6 maart rond 20.00 uur wordt een overval gepleegd op een tankstation aan t Dorp in Heesch. Een gemaskerde en gewapende man dringt de shop binnen van het tankstation en bedreigt de enige medewerker. Er zijn op dat moment geen klanten in de winkel. De man lost een schot en eist de inhoud van de kassa. Daarna vertrekt hij weer. De politie heeft een reconstructie gemaakt en laat bewakingsbeelden zien in de uitzending. Ook doet zij een oproep naar twee getuigen die kort voor de overal nog in de winkel waren.

Afleidingsmanoeuvre Eindhoven
Op het Kastelenplein in Eindhoven wordt op dinsdag 10 januari een vrouw aangesproken door onbekende mannen. De vrouw is bezig met een pintransactie. De twee mannen willen geld wisselen en leiden de vrouw af. Als het tweetal vertrokken is, bemerkt de vrouw dat er een groot bedrag van haar rekening is gepind.

Oproep Etten-Leur
In de uitzending van 20 maart besteedde de politie aandacht aan een overval die gepleegd was op 16 februari op buurthuis de Gong in Etten-Leur. Tijdens de uitzending werd een compositiefoto getoond van een van de daders. Er zijn diverse reacties binnengekomen onder andere één tip waar de politie veel waarde aan hecht. Alleen heeft de beller zijn verhaal niet helemaal afgemaakt. De politie wil deze persoon dan ook met klem vragen om nogmaals contact op te nemen tijdens de uitzending.

Inbraak Den Bosch
In de vroege ochtend van dinsdag 24 januari proberen twee mannen in te breken in een winkel aan de Rompertpassage in Den Bosch. Met een bijl wordt geprobeerd een deur te vernielen. Uiteindelijk lukt het de mannen niet om binnen te komen en vertrekken zij zonder buit.

Pinfraude Den Bosch
Eind 2005 wordt ingebroken in een auto die geparkeerd staat aan de Boslaan in Vught. Uit de tas wordt onder andere een creditcard gestolen waarmee later op de dag wordt gepoogd te pinnen op het Mgr.van Roosmalenplein in Den Bosch. De pinner staat op de foto.

De bereikbaarheid van de politie
Veel te vaak, en meestal ten onrechte, wordt 112 gebeld. Dat komt omdat bellers niet goed weten wanneer het algemene nummer gebeld moet worden én denken dat het een duur nummer is. Maar voor het 0900 8844 nummer wordt het lokale tarief gebruikt.
De politie legt uit op welke manier en waarvoor de politie gebeld kan worden.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 3 april om 19.12 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 4 april om 17.12 uur.

Auteur: Gerda Preusting