Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 3 april 2006

Moeder en dochter aangehouden voor winkeldiefstallen

BREDA: Aan de Ginnekenstraat heeft de politie zondagmiddag een 46-jarige vrouw en haar 19 jarige dochter aangehouden. De moeder en haar dochter, beide woonachtig in Breda, worden verdacht van winkeldiefstal. De 46-jarige Bredase werd rond 15:00 uur op heterdaad betrapt toen zij er met drie paar niet afgerekende schoenen vandoor wilde gaan bij een schoenenzaak. Winkelpersoneel hield haar aan en droeg de dievegge over aan de politie. Bij een onderzoek in de tas van de vrouw kwamen nog meer gestolen goederen boven water. In de tas zaten onder andere sieraden en cosmetica, afkomstig uit een andere winkel. In de tas van de 19-jarige dochter, die ook in de winkel aanwezig was, vonden agenten eveneens gestolen sieraden en cosmetica. De politie hield ook haar aan. Na het afleggen van een verklaring is het tweetal heengezonden. Het openbaar ministerie heeft moeder en dochter ieder een boete gegeven van 270 euro. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en worden bij de rechtmatige eigenaren terugbezorgd.

2000 automobilisten gecontroleerd op snelheid: 313 hardrijders

ZUNDERT: De politie heeft zondagmiddag aan de Wernhoutseweg ruim 1300 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 60 km/u. 123 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

PRINSENBEEK: De politie heeft zondag aan de Schutsestraat bijna 700 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid van 50 km/u. 190 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Glaasje op laat je rijden

ETTEN-LEUR: Zondagavond is op de Rijksweg A58 een 29-jarige inwoner van Oud-Gastel aangehouden. De man verloor rond 19:15 uur onder invloed van alcohol de macht over het stuur van zijn auto en reed tegen de vangrail aan. De beschonken automobilist raakte niet gewond. Op het bureau blies hij een waarde van 415 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto is hij ook kwijt, want die raakte bij het ongeval total loss. Na verhoor is hij heengezonden.

BREDA: Aan de Emerparklaan is in de nacht van zondag op maandag een 37-jarige inwoner van Zundert aangehouden. Bij een politiecontrole bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Op het bureau wees een ademanalyse uit dat de man behoorlijk had gedronken, de uitslag was 600 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de Zundertenaar ingenomen en opgestuurd naar het openbaar ministerie. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Politie stelt onderzoek in na brandstichting

ZEVENBERGEN: Een medewerker van een woningbouwstichting heeft aangifte gedaan van brandstichting aan een pand aan de Zoetendaal. In de nacht van zondag op maandag werd in een brievenbus van het pand door een nog onbekende dader een brievenbus in brand gestoken. Dat gebeurde rond
01:20 uur, kort voordat het brandalarm van het pand in werking trad. De man wist met behulp van een brandblusser het vuur in de brievenbus te doven. Toen hij in de richting van de vuurhaard liep zag hij nog juist de vermoedelijke dader weglopen, een man gekleed in een donkerkleurige jack en een lichtkleurige broek. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt bewoner aan in verband met woningbrand

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag een 41-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De politie was naar de man op zoek, nadat zondagmorgen bij een brand in zijn woning aan de Roerdomp een hennepkwekerij was ontdekt. De Etten-Leurenaar meldde zich zondagmiddag zelf op het bureau aan het Chasseveld in Breda. Hij is in verzekering gesteld.

Zondagmorgen brak er vermoedelijk door kortsluiting brand uit op de zolder van de woning. De brandweer zette drie voertuigen in om de brand te bestrijden. De brandweer haalde uit voorzorg de buren, een gezin met twee kinderen uit hun woning. Zij konden enige tijd later hun woning weer in. Na een uur gaf de brandweer het sein brandmeester en kon een nader onderzoek in de woning worden ingesteld. Op de zolder bleken de restanten aanwezig te zijn van een hennepkwekerij met ruim 200 hennepplanten. De elektriciteit bleek op illegale wijze verkregen te zijn.

Politie houdt viertal jongeren aan na vernieling bushokje

TETERINGEN: De politie heeft zondagavond drie jongens en een meisje, variërend in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden. De vier zijn afkomstig uit Oosterhout, Roosendaal en Etten-Leur. Rond 20:30 uur werd door een getuige gezien dat zij de ruiten van een bushokje aan de Schijfstraat in Oosterhout vernielde. Het viertal stapte kort daarna in een bus richting Breda, waar de politie hen aan de Oosterhoutseweg in Teteringen opwachtte. In eerste instantie wilde niemand ook maar iets loslaten over de vernieling. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de 16-jarige jongen als verdachte kon worden aangemerkt. Na verhoor heeft de politie de vier jongeren op hun woonadres afgezet. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers