Gemeente Doesburg


week 14-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 5 april 2006, week 14.

BESTUURSVERGADERINGEN

Verkiezing nieuwe raad
In de raadsvergadering van 16 maart 2006 zijn de volgende 15 raadsleden benoemd en geïnstalleerd:

voor de SP: de heer J.W. Bouman, de heer G.J.J. Hammink, de heer E.Kaya, mevrouw P.J.M. Senhorst, de heer A.Sahin en de heer J.H.M.M. van der Beek;

voor de PvdA: de heer P.J. Bollen, de heer K.F. Gerritsen en de heer F. Gerbrands;

voor de Stadspartij Doesburg: de heer P.B. Vree en de heer D.J.C.A.M. van Sommeren;

voor de VVD: mevrouw C.C. J. van Elk en mevrouw G. Oosten-Bloemendal;

voor het CDA: mevrouw K. Blok-Tijman;

voor D 66: de heer F. Hofman.

In de raadsvergadering van 30 maart 2006 kwam in de bovengenoemde samenstelling alweer een wijziging door de wethoudersbenoemingen. In deze vergadering werden tot wethouders benoemd de heer J.W. Bouman (SP), de heer F.W. Jansen( Stadspartij Doesburg) en de heer F. Hofman (D 66). Hierdoor kwamen de raadszetels van de heren Bouman en Hofman vacant. In deze vacatures werd voorzien door de benoeming tot raadslid van mevrouw H. Pietersz-Renskers ( SP) en de heer W.M.M. Hoogstraaten (D 66).

Tevens werd in genoemde raadsvergadering van 30 maart 2006 besloten de heer C.J.A. Scheepers. (Ph. Gastelaarsstraat 9 te Doesburg) te benoemen tot Gecommitteerde in de Gestichten van Weldadigheid te Doesburg.

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders Dinsdag 28 maart jl. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Het college heeft ingestemd met een groot aantal voorstellen tot activiteiten op het gebied van gemeentelijke onderwijsachterstanden. Deze voorstellen zijn aangedragen door verschillende scholen in Doesburg en andere instanties zoals Stichting WIND en bibliotheek. Al deze activiteiten zijn gericht op het voorkomen en bestrijden van onderwijsachterstanden.
* Bij de Stadsregio Arnhem Nijmegen (het vroegere Knooppunt KAN) zal een subsidieaanvrage worden ingediend voor het aanbrengen van fietsstallingen en een fietspad bij het scholencomplex te Beinum ter vergroting van de verkeersveiligheid aldaar.

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure hotel- en appartementencomplex IJsselkade Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisering van een hotel- en appartementencomplex. Het bouwplan gaat uit van de realisatie van een hotel met 26 kamers, grand café, restaurant en twee vergaderzalen. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen voor de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) en 41 koopappartementen voorzien. Een en ander is vertaald in een voorontwerpbestemmingsplan, dat de basis vormt voor het verlenen van de vrijstelling. Het bouwplan voor het hotel- en appartementencomplex voldoet niet aan de in het voorontwerpbestemmingsplan gestelde parkeernorm. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om ontheffing van de parkeernorm te verlenen. De gemeenteraad heeft op 23 februari 2006 ingestemd met een wijziging van de bouwverordening op dit punt. In de praktijk komt het er op neer, dat bezoekers van het grand café, werknemers van het hotel, bezoekers van toekomstige bewoners, wanneer de parkeerkelder met een capaciteit van ruim 110 plaatsen vol is, hun auto elders moeten parkeren.
Het voorontwerpbestemmingsplan, bouwplan, raadsvoorstel- en besluit van 23 februari jl. liggen met ingang van donderdag 6 april 2006 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer Putker, tel. (0313) 481371. Op dinsdagavond 11 april aanstaande vindt vanaf 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis een informatieavond plaats. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Publieksbureau, bereikbaar onder nummer (0313) 481313.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvraag om bouwvergunning is ontvangen op:

27-3-2006, F.D. Rooseveltsingel 9: plaatsen bergruimte ter vervanging van een overkapping.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

27-3-2006, Edelweiszstraat 19: plaatsen van een terrasoverkapping. 27-3-2006, Magnolialaan 31: plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning.
27-3-2006, Verhuellweg 3b: vergroten en veranderen van twee industrieschoorstenen.
28-3-2006, Richtersakker 23: het vergroten van de scheidingsmuur. 28-3-2006, De Pol 61: plaatsen van een terrasoverkapping met zijwand.

Verleende reclamevergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende reclameverzoeken vergunning verleend op:

27-3-2006, Winterpolstraat 2a: plaatsen van een reclame-uiting aan de zijgevel.
27-3-2006, Kerkstraat 31: aanbrengen van reclame op de gevel.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op maandag 10 april 2006 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen
De volgende kapaanvraag is ontvangen en ligt ter inzage:

Potsmaat 83: 1 Turkse boomhazelaar, ontvangen 27 maart.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Verklaring omtrent inkomen en vermogen (VIV) is komen te vervallen Door een wijziging van de Wet op de rechtsbijstand per 1 april 2o06 is de verklaring omtrent inkomen en vermogen zoals die bestond (het zogenaamde briefje van onvermogen) komen te vervallen. Om een beroep te kunnen doen op gesubsidieerde rechtsbijstand hoeft u voortaan niet meer naar de gemeente maar dient u dit via de rechtsbijstandverlener aan te vragen. Vervolgens gaan de raden voor Rechtsbijstand zelf inkomsten- en persoonsgegevens controleren. Ook wordt er een nieuwe berekeningssystematiek gehanteerd voor het bepalen van het recht op kostenloze rechtsbijstand.
Bij het Publieksbureau kunt u een informatiebrochure halen, meer informatie kunt u vinden op de website www.rvr.org. Formulieren om mee te nemen naar de rechtsbijstandverlener kunt u eveneens van deze website downloaden.

Nieuwsflits groot onderhoud De Ooi nr. 12

Stand van zaken
Het vervangen van het hoofdriool en de kolk- en huisaansluitingen tot perceelsgrens, in het noordelijk deel van De Ooi, is volledig uitgevoerd. Hiermee zijn alle rioolvervangingswerkzaamheden afgerond. In de Goudenregenstraat en Magnolialaan (tot en met kruising Den Helder) zijn de trottoirbanden hersteld, het trottoir is herstraat en het asfalteren is op 4 april 2006 voltooid. Tevens is een verkeersremmende maatregel in de vorm van een punaise aangebracht op kruising Forsythiastraat -Hortensiastraat.
Ten behoeve van groot onderhoud 2006 is vanaf 27 maart in de Vuurdoornstraat, de Fuchsiastraat en de Begoniastraat (gedeelte Fuchsiastraat tot Magnolialaan), het bestaande asfalt opgebroken en zullen de inritten worden vervangen en trottoirs worden herstraat. Bewoners van betreffende straten zijn hierover door de aannemer geïnformeerd. Enkele dagen later is een puinverharding aangebracht ten behoeve van de bereikbaarheid en de berijdbaarheid. Bovengenoemde straten zullen op 10 april 2006 worden geasfalteerd. Het voetpad langs Den Helder is verwijderd. Op ongeveer dezelfde plaats zal op korte termijn een trottoir worden aangebracht. Tevens wordt de inrit naar het zwembad aangepast. Het zwembad blijft bereikbaar.
Verdeeld over de wijk is gestart met het aanbrengen van enkele verkeersremmende maatregelen in de Forsythiastraat, Magnolialaan (4 stuks), Begoniastraat en Koppelweg. Als de verkeersremmende maatregel (punaise) op kruising Magnolialaan/Seringenlaan is aangebracht zal de tijdelijke toegangsweg (in verlengde van Koppelweg) naar de woonboten/volkstuinen worden verwijderd.
Relynen riolen
Gedurende 3 weken zullen door de gehele wijk De Ooi bestaande rioolstrengen worden gerelyned. Er is op 29 maart 2006 gestart in de Fuchsiastraat, Geraniumstraat, Hyacintstraat en Magnolialaan (Geraniumstraat tot Den Helder). Bewoners zullen tijdig worden geïnformeerd door de aannemer door middel van een flyer. Relynen is een techniek waarbij het riool wordt voorzien van een nieuwe binnenwand, gemaakt van polyesterhars, zonder dat de weg wordt opengebroken.
De werkzaamheden ten behoeve van relyning zullen ook in de avond plaatsvinden. Dit is noodzakelijk omdat de nieuwe binnenwand tijd nodig heeft om uit te harden. Gedurende de werkzaamheden zal tijdelijk enige (riool)geur en geluid (aggregaat) waarneembaar zijn. De typische geur is niet schadelijk of gevaarlijk. De betreffende wegen worden voor een dagdeel gedeeltelijk afgesloten voor autos. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid.
Planning
De planning voor de overige (asfalt)werkzaamheden ziet er als volgt uit:
25 april 2006
Aanbrengen van 2 busdrempels in de Koppelweg (nabij Dremefa). Hiervoor wordt de Koppelweg, tussen B. Ubbinkweg en de stadswerf op 24 t/m 26 april afgesloten. Het verkeer en de bus van Connexxion zal worden omgeleid. De Stadswerf blijft bereikbaar. Aanpassen van het verkeersplateau in de Koppelweg ter hoogte van de Chrysantenstraat;
Kleine asfalt- en bestratingreparaties verdeeld over de gehele wijk.
1 t/m 4 mei 2006
Aanbrengen rode fietsstroken op het asfalt op de invalswegen: Mgr. Bekkerslaan, Den Helder en Koppelweg. De gehele wijk is daarmee ingericht als 30 km zone gebied.
De buslijn van Connexxion zal vanaf 7 april 2006, behoudens 24 t/m 26 april, weer volgens de normale route door De Ooi rijden. De planning van al de bovengenoemde werkzaamheden kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden.

Informatieverstrekking
Iedere morgen tussen 09.00 en 09.30 is het directieverblijf aan de Koppelweg (op het terrein van Dremefa) open voor belangstellenden. De opzichter, de heer R. Joling (adviesbureau DHV) is dan aanwezig om informatie te verstrekken over het project. Ook kunt u, in het geval van dringende vragen, de heer Joling telefonisch bereiken onder nummer 06 - 54 24 50 94.