Nederlandse Hartstichting

Nieuwe campagne: Help Ook
Hoe noodzakelijk is uw hulp?

3-4-2006

De Nederlandse Hartstichting zet zich al meer dan 40 jaar in voor de bestrijding van hart- en vaatziekten. Allemaal zonder steun van de overheid. Dankzij de vrijgevigheid van de Nederlandse bevolking en de belangeloze inzet van vrijwilligers hebben we al heel veel bereikt. Toch blijft ons werk onverminderd noodzakelijk. Hieronder ziet u waarom.

Hart en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1. Daarom subsidieert de Hartstichting een belangrijk deel van het universitair wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in Nederland.

In Nederland zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting geeft voorlichting aan patiënten en hun familie en ondersteunt patiëntenverenigingen.
Beroerte is de grootste oorzaak van blijvende invaliditeit. De Hartstichting voert campagne om te zorgen dat beroertes sneller herkend en behandeld worden.
Slechts 1 op de 10 reanimaties is succesvol.
De Hartstichting stimuleert reanimatiecursussen en de verspreiding van de Automatische Externe Defibrillator.
1 op de 3 Nederlanders heeft een verhoogd cholesterol. De Hartstichting organiseert grootschalige cholesterolprikacties in de supermarkt om deze risicofactor onder de aandacht te brengen.