Politie Zuid-Holland-Zuid

03/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-04-2006 o Persberichten District I

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 15 jarig meisje uit Zwijndrecht is beroofd van haar handtas met daarin o.a een mobiele telefoon, een paspoort, een pinpas en sleutels. Dit gebeurde op zaterdagavond 1 april 2006 omstreeks 22.00 uur op de Zwijndrechtsebrug. Het meisje fietste de brug op en werd ter hoogte van de parkeerplaats tegengehouden door drie negroïde jongens. Eén van de jongens pakte de tas van haar stuur en de andere jongen zette haar fiets op slot zodat ze niet weg kon fietsen. Vervolgens renden de jongens weg in de richting van de Hugo de Grootlaan.

Het meisje deed zondagmiddag 2 april aangifte bij de politie. De politie onderzoekt de beroving en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.(lokaal tarief)

RIJDEN ONDER INVLOED EN HARDLEERS
DORDRECHT- Op maandagochtend 3 april 2006 omstreeks 00.40 uur is op de Tesselschadestraat een 43 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Zijn 43 jarige vriend die bij hem in de auto zat vond het nodig om luidkeels te protesteren tegen de aanhouding en wilde voorkomen dat zijn maat naar het politiebureau ging. Daarop werd hij eveneens aangehouden. In het bureau blies de bestuurder ruim boven de streep(365 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 3 uren heengezonden. Ook zijn maat werd met een bekeuring heengezonden. Omstreeks 01.50 uur werd de bestuurder met dezelfde auto, ondanks dat hij een rijverbod had, wederom aangehouden op de Zuidendijk. De auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op voor wederom rijden onder invloed (350 ug/l) en rijden tijdens een rijverbod.