Politie Zuid-Holland-Zuid

03/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-04-2006 o Persberichten District II

INBRAAK BEDRIJF
SLIEDRECHT- Vermoedelijk in de nacht van zaterdag 1 april op zondag 2 april 2006 is ingebroken in een bedrijf aan de Lelystraat. Men is binnengekomen via het golfplatendak. Binnen werd de alarminstallatie onklaar gemaakt. In de kantoorruimte werd een stalen kast en een kluis open gebroken. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VALSE PAPIEREN
LEERDAM- Een 27 jarige man van Turkse afkomst is door politieagenten van de vreemdelingendienst aangehouden omdat hij een vals identiteitsbewijs liet zien. Dit gebeurde op zondagmiddag 2 april 2006 omstreeks 17.15 uur tijdens een controle in de Fonteinstraat. De man liet het identiteitsbewijs van zijn broer zien om te verhullen dat hij illegaal in Nederland is. Zijn broer wist niets van het misbruik van zijn bewijs. De verdachte is ingesloten en in vreemdelingen bewaring gesteld.

VERNIELING
GORINCHEM- Vier jongens van 13 jaar, 2 keer 15 jaar en 16 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagavond 2 april 2006 omstreeks 20.00 uur op een bouwterrein aan de Woelse Donk. Politieagenten kwamen na een melding ter plaatse. Bij een bouwkeet was een ruit vernield en brandblusser leeggespoten. Bij het zien van de agenten ging een het viertal op de loop. Ze gingen daarbij zelfs door een sloot. Politieagenten konden er twee in de kraag vatten en de andere twee werden thuis gebeld en kwamen naar het politiebureau. Na verhoor zijn de jongens heengezonden. Overleg met de officier van justitie moet uitwijzen welke straf de jongens krijgen.

AUTO TEGEN BOOM
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ARKEL- De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op het Kerkeind. Dit gebeurde op zondagavond 2 april 2006 omstreeks 23.35 uur. Een personenauto, bestuurd door een 28 jarige man uit Zoetermeer, reed over het Kerkeind, komende vanuit de richting Arkel. Hij verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De 28 jarige bestuurder was niet aanspreekbaar en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto raakte totaal vernield. De bestuurder verklaarde in het ziekenhuis dat hij moest uitwijken voor een tegenligger. De auto had ook schade aan de linkerzijde die mogelijk door de tegenligger is veroorzaakt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van het ongeval. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844.(lokaal tarief).