1e persbericht van maandag 3 april 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 03-04-2006

Eindhoven: Verdachte van poging diefstal bromfiets aangehouden

Op de Tongelresestraat is zondag rond 23.50 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie kreeg een melding binnen van diefstal van een bromfiets op de eerdergenoemde straat en ging meteen ter plaatse. Daar troffen ze de verdachte aan. Verder onderzoek wees uit dat het contactslot van de bromfiets was verwijderd. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij is na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Genovevalaan een blauwe Toyota Avensis met het kenteken 28-PG-PF gestolen.

Helmond: Overstekend kind aangereden

Een zevenjarig jongetje uit Helmond is zondagmiddag rond 16.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Frans Halslaan. Het kind stak plotseling de straat over. Een 29-jarige automobiliste uit Helmond kon het kind niet meer ontwijken. Het jongetje is met een hersenschudding in het ziekenhuis overleden.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Doctor Dreeslaan is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een flatscreen, een fotocamera en tien euro.

Bakel: Snelheidscontroles

In Bakel zijn zondag twee snelheidscontroles gehouden.
* Tussen 12.05 en 13.30 uur werden op de Gemertseweg 569 voertuigen gecontroleerd. 72 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 80 km/u.
* Op de Oldert werd tussen 14.45 en 16.30 uur gecontroleerd. 25 van de 499 passanten reden te hard. De snelste reed 125 km/u. 80 is toegestaan.

Bladel: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Bladel is zondag rond 23.35 uur een man van 48 jaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 33-jarige vriendin in hun woning. Dit gebeurde kort voor zijn aangehouden. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Geldrop: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 15.15 uur is ingebroken in een woning aan de Joris van Spilbergenstraat. Er is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een klopboormachine, een vlakschuurmachine en enkele schroevendraaiers.