Persberichten alle districten stad Utrecht, 11.35 uur

Utrecht, 03-04-2006

Gewapende overval

UTRECHT Zondagochtend hebben onbekenden een gewapende overval gepleegd op een horecagelegenheid aan de Balijelaan. Daarbij werden twee vaste klanten en een medewerker mogelijk bedreigd met vuurwapens en vastgebonden.

De politie kreeg omstreeks 07.00 uur een melding van de overval. De drie gemaskerde overvallers bleken inmiddels weer vertrokken met onbekende buit. Agenten kamden de buurt uit, maar troffen de overvallers niet meer aan.

Het zou gaan om drie mannen met een mediterraan accent, vermoedelijk Marokkaans. Twee van hen hebben een lengte van 1.70 1.80 meter. Zij zouden mogelijk circa 20-25 jaar oud zijn. De derde overvaller was
1.65 1.70 meter lang en mogelijk 15 of 16 jaar oud. Over hun kleding is niets bekend.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo: 0900 88 44.

Mannen aangehouden op Zandpad

UTRECHT Wegens bedreiging met de dood zijn een 22-jarige man uit Lelystad en een 20-jarige man uit Almere in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op het Zandpad.

Het slachtoffer, die werkt op het Zandpad, belde omstreeks 04.50 uur naar de politie dat hij met een vuurwapen was bedreigd. Dat zou zijn gebeurd nadat hij had geprobeerd te bemiddelen tussen de mannen en een prostituee.

Hij wees de agenten een auto waar de verdachten waren ingestapt. Bij het zien van de agenten stapten de mannen meteen uit. Ondanks enig verzet werden zij aangehouden. Onder de bestuurdersstoel werd een vuurwapen aangetroffen. Het wapen en de auto werden in beslag genomen. Bij de fouillering op het bureau trof de politie enkele wikkels cocaïne aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Wangedrag in opvangtehuis

UTRECHT Een man en een vrouw (beiden 19) zonder vaste woonplaats zijn zondagavond aangehouden omdat zij vernielingen hadden aangericht in het opvangtehuis waar zij verbleven. Ook hadden zij twee personeelsleden bedreigd.

De politie kreeg omstreeks 23.30 uur een melding van een vechtpartij in het pension aan de Wittevrouwenkade. De verdachten bleken bij een ruzie te zijn gaan gooien met kopjes en meubilair. Daarbij sneuvelde een ruit. Toen het personeel een veilig heenkomen probeerde te zoeken, werden ze bedreigd.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Bij de aanhouding van de man gedroeg deze zich zo opstandig, dat agenten zich genoodzaakt zagen hem met gepast geweld te overmeesteren en in een busje af te voeren. De vrouw kon rustig worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Vervelende cafébezoekers aangehouden

UTRECHT Omdat ze zich onder invloed van drank vervelend hadden gedragen in een café in de Nobelstraat, zijn in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden: een 23-jarige man uit Leeuwarden en een 18-jarige man uit Vleuten.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een aantal lastige klanten weigerde te vertrekken. Op last van de portier werd aan de groep van circa tien personen geen alcohol meer geschonken. Daarop bedreigde de 23-jarige man de portier met en bierglas en gaf de 18-jarige man hem een karatetrap in de rug.

De politie hield de mannen aan en nam hen mee naar het bureau. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruit vernield

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Utrecht is zondagavond aangehouden nadat hij een ruit had vernield van een leegstaand winkelpand op de Euterpedreef. Een getuige belde omstreeks 19.40 uur de politie dat de ruit was vernield en er nog steeds een groepje jongeren voor het pand stond. Hij wees de verdachte aan als de dader. De jongen bekende medeverantwoordelijk te zijn voor de vernieling. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie bepaalt in overleg met de ouders welke sanctie moet volgen.

Drie verdachten autokraak aangehouden

UTRECHT Drie jongens van 16 jaar uit Utrecht zijn zondagavond aangehouden op verdenking van een autokraak in de Adelaarstraat. Meerdere getuigen zagen de inbraak omstreeks 19.30 uur gebeuren. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de drie kort daarop aangehouden in de Merelstraat. Alle drie zijn bekend bij de politie. Een van hen staat bekend als veelpleger. Onbekend is of er iets is weggenomen uit de auto. De wagen is weggesleept en veiliggesteld omdat de politie de eigenaar niet meteen kon traceren.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT Een nog onbekende automobilist is doorgereden nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag een snorfietser had aangereden.

De aanrijding vond plaats omstreeks 03.15 uur op de Biltstraat. De auto kwam tegen het verkeer in - uit de Buys Ballotstraat gereden. Toen de bestuurder de Biltstraat op reed, raakte hij de snorfiets. De bestuurster, een 17-jarig meisje uit Utrecht, kwam daarbij ten val en liep een bloedneus op. Haar snorfiets zat aan de voorkant helemaal in elkaar.

De auto was een donkerblauwe stationwagen met drie inzittenden. De politie is op zoek naar de bestuurder. Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

Helft rijdt te hard

UTRECHT Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Koningsweg. Van de 1050 voertuigen die tussen 14.15 en 16.45 uur het meetpunt passeerden, reed bijna de helft te hard. Er werden 500 overtredingen geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 87 kilometer per uur waar maximaal 50 mag worden gereden.