Time : 08:36:40
Date : 03 April 2006
Sender Name: ISS nv

ISS neemt ONDERHOUD-afdeling van De Kobra NV over

ISS Industrial Services NV bereikte met De Kobra NV een akkoord voor overname van diens afdeling 'services', waaronder activiteiten zoals onderhoud, technische controle en audit van onder meer industriële keukenventilatiesystemen, convectoren, condensoren en brandbeveiligingssystemen en van analyse en verbetering van luchtkwaliteit in gebouwen.

Deze overname door ISS industrial Services NV, dat tot het Belgische ISS behoort, kadert in de internationale ISS - strategie: Route 101.

De activiteiten van deze onderhoudsafdeling zullen binnen ISS België begeleid worden door ISS Food-Hygiene, waardoor de meer dan 1800 klanten de garantie hebben dat de diensten op een kwaliteitsvolle, voedingsnijverheid gerichte, wijze worden verder gezet. Daarom worden ook de 33 medewerkers overgenomen.

De operationele zetel zal worden overgebracht van Opwijk naar de ISS
- vestiging in Destelbergen.

De omzet van deze nieuwe divisie bedraagt 1,8 mio EUR per jaar, welke gerealiseerd wordt met klanten zoals o.a. Lunch Garden, Makro, Center Parcs, hotels, restaurants en bedrijven, in het grotere segment van installaties.

De Kobra NV zet haar activiteiten van productie en installatie van ventilatiesystemen voor industriële en semi-professionele keukens verder.

ISS en De Kobra NV sloten wel een samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaar waardoor ISS NV geprivilegieerde partner blijft voor het onderhoud van de installaties van De Kobra NV.

ISS NV behoort tot het Deense ISS A/S dat Integrated Facility Services biedt in 4 domeinen:
Cleaning - Office Support - Property Services - Catering

De ISS - groep is de belangrijkste 'Facility-Services' - provider uit België met 12.000 medewerkers en heeft vestigingen te Anderlecht, Antwerpen, Beringen, Destelbergen, Diest, Floreffe, Halle, Heverlee, Houthalen, Luik, Tienen, Vilvoorde, Wilrijk, Zolder en Zwijndrecht. ISS Belux realiseerde in 2005 een jaaromzet van 314 MIO ¤. ISS NV behoort tot het Deense ISS dat wereldwijd 300.000 werknemers telt en in 2004 een totale omzet realiseerde van 40.355 MIO DKK wat overeenkomt met 5.424 MIO ¤.

Voor meer informatie aangaande dit bericht en de Route 101 - strategie staan wij graag ter uwer beschikking,
stuur een mail naar: walter.kestens@be.issworld.com of surf naar: www.iss.be.