Ingezonden persbericht


Persbericht

Netlink wijzigt naam en strategie

~ verandert naam in AXIANS en introduceert vernieuwd portfolio ~

3 april 2006 - Netwerkspecialist Netlink wijzigt haar naam definitief in AXIANS. Dit is een logisch gevolg van de in juli 2004 aangekondigde overname door AXIANS. Tegelijkertijd grijpt het bedrijf de gelegenheid aan om haar vernieuwde portfolio te presenteren.

De nieuwe positionering zal in twee fasen plaatsvinden. De komende 3 maanden zal de campagne zich voornamelijk richten op het informeren en voorlichten van klanten, partners, medewerkers en pers. De tweede fase zal zich richten op drie belangrijke pijlers, namelijk kennis, mensen en service. In de filosofie van Netlink liggen deze pijlers ten grondslag aan het succes van elk ICT-traject. Met behulp van de nieuwe campagne wil Netlink haar onderscheidende positie in de markt uitbouwen.

Behalve een nieuwe naam introduceert Netlink ook een vernieuwd portfolio. Met het nieuwe aanbod komt Netlink tegemoet aan de groeiende behoefte aan complete concepten in plaats van producten of oplossingen. Het bedrijf introduceert concepten op het gebied van Network Infrastructure, Storage & Server Based Computing, Security, IT Telephony en Network Management.

"We bevinden ons momenteel in een belangrijke fase", zegt Willem Holterman, Managing Director bij Netlink/AXIANS. "De markt heeft behoefte aan totaalconcepten voor specifieke problemen. Klanten willen niet steeds een losstaand product, dat maar een gedeelte van de oplossing vormt en bovendien vaak op andere plaatsen in het netwerk voor problemen zorgt. Steeds vaker zoeken ze een partner die alle netwerkproblemen oplost. AXIANS biedt deze mogelijkheid. Aan de ene kant bouwt AXIANS voort op Netlink's expertise en services en combineert dat aan de andere kant met het internationale netwerk van AXIANS."

"Bij het vernieuwen van ons portfolio hebben we goed geluisterd naar onze klanten, partners en andere stakeholders", voegt Willem Holterman toe. "De markt is niet langer op zoek naar bedrijven die zich alleen profileren op het gebied van technologie, maar juist naar een gesprekspartner die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen en deze weet te vertalen naar creatieve en passende oplossingen. Betrokkenheid en servicegerichtheid zijn vaak essentiële factoren bij het selecteren van een leverancier of partner."

Sinds juli 2004 maakt Netlink onderdeel uit van AXIANS. AXIANS is met ruim 1000 medewerkers, 58 vestigingen en een omzet van 188 miljoen euro, één van de grootste netwerkintegratoren in Europa. AXIANS maakt onderdeel uit van de divisie Vinci Energies van het Vinci-concern, dat meer dan honderd jaar bestaat, een jaaromzet heeft van 18,3 miljard euro en met ruim 127.000 medewerkers wereldwijd vertegenwoordigd is. In 2005 heeft Netlink onder de vleugels van AXIANS al een groei doorgemaakt van 35% ten opzichte van 2004 en haar personeelsbestand flink uitgebreid.

(434 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netlink/AXIANS
Netlink/AXIANS, onderdeel van Vinci Energies, is één van de grootste netwerkintegratoren van Europa. Het bedrijf heeft zich toelegd op de advisering, verkoop, implementatie, onderhoud en beheer van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen, waaronder IP-services management.

Netlink/AXIANS zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Het bedrijf heeft gedegen kennis van technische oplossingen en werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is Netlink/AXIANS o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, Infoblox Premium Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over Netlink/AXIANS, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.netlink.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com