Ingezonden persbericht


Website www.phishregistry.org bestrijdt phishing-aanvallen

Gratis beschikbare CipherTrust-technologie spoort frauduleuze kopieën van websites op

Utrecht, 3 april 2006

CipherTrust, leverancier van beveiliging voor elektronische communicatie, stelt zijn technologie voor het opsporen van phishing beschikbaar via de website www.phishregistry.org. Op deze site kunnen organisaties hun website registreren, waarna zij geïnformeerd worden over eventuele phishing-aanvallen op hun site. De site is bedoeld om bedrijven en organisaties te helpen bij hun beveiliging door het opsporen van pogingen tot onrechtmatig en frauduleus gebruik van hun naam.

Phishregistry.org scant de inhoud van legitieme websites en maakt zijn leden erop attent wanneer pogingen worden gedaan om de site te kopiëren. Bedrijven en organisaties kunnen deze alerts gebruiken om hun klanten te waarschuwen voor de phishing-aanval en hen te informeren over te nemen maatregelen. Ook eindgebruikers mogen hun persoonlijke website registreren en gebruik maken van de service. Bovendien mogen ze ook andere websites registreren, die over gevoelige informatie van hen beschikken. Daarbij valt te denken aan de website van een bank of webwinkel.

'Phishing en online fraude is een race tussen helden en boeven', zegt Paul Judge, CTO van CipherTrust. 'De boeven acteren zo snel mogelijk om argeloze gebruikers te misleiden. De helden zijn de betrouwbare organisaties die hun best doen hun merk en hun klanten te beschermen. In dat opzicht heeft phishregistry.org het karakter van een surveillancedienst die bedrijven sneller dan ooit informeert over phishing-aanvallen. We hopen daarmee een bijdrage te leveren in het herstellen van vertrouwen in het internet en online communicatie.'

Succesvolle phishing-aanvallen komen tot stand door het maken van een geavanceerde kopie van de originele website. De techniek - genaamd phisherprinting - die CipherTrust ontwikkelde om dit soort namaak-praktijken op te sporen, analyseert de herkomst van websites op basis van een vergelijkingstechnologie.

CipherTrust Research: ideeën, technologie en innovatie De CipherTrust Research Portal biedt informatie voor en over de complete beveiligingsindustrie. Vanuit deze portal zijn ook TrustedSource.org en SpamArchive.org bereikbaar. Dat zijn beide gratis tools om spam, fraude en phishing te stoppen. De portal biedt ook toegang tot onderzoeksresultaten, events en statistieken. CipherTrust draagt op die manier zijn steentje bij aan het bestrijden en evangeliseren van emailbedreigingen, ook in samenwerking met overheidsorganisaties.

Beschikbaarheid en tarieven
phishregistry.org is gratis beschikbaar via www.phishregistry.org of http://research.ciphertrust.com/tools.php

------

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende gevaren zoals spam, virussen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgevind van uitgaand verkeer. CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd, waaronder ruim eenderde van de Fortune 500, door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org ). CipherTrust is privaat gefinancierd met steun van enkele Venture Capitalists. Meer informatie: www.ciphertrust.com

Meer persinformatie:
Francine Loos
Wisse Kommunikatie
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl