Politie Gelderland-Midden

Onderzoek naar vernielingen Nijkerk wordt voortgezet
Publicatiedatum: 3-4-2006 12:24:22

Ook van dierenmishandeling geen aangifte gedaan

Nijkerk - Het onderzoek naar de vernielingen bij het NS station in Nijkerk wordt voortgezet. Niet in de laatste plaats omdat nog lang niet iedereen aangifte heeft gedaan. Gedupeerden van de vernielingen in de nacht van donderdag op vrijdag (de vroege ochtend van 31 maart) worden nadrukkelijk uitgenodigd contact met de politie op te nemen en een afspraak te maken voor het doen van aangifte.

Drie verdachten zijn voor deze feiten aangehouden. Na hun verhoor zijn zij - in afwachting van het verdere verloop van de procedure - weer op vrije voeten gesteld

Dierenmishandeling
De verdachten hebben tegenover de politie echter ook verklaard dat zij een aantal maanden terug vanuit een tuin in de omgeving van het Brucknerlaantje een kip uit een hok hebben gestolen. Het dier zou door de 18- en 19-jarige verdachten ernstig mishandeld zijn. Daarna zouden ze de kip hebben doodgeslagen en op het schoolplein van de Maranathaschool aan de Grieglaan hebben gegooid. Ook van deze feiten is echter geen melding of aangifte bij de politie bekend. Betrokkenen en gedupeerden van deze dierenmishandeling worden dan ook dringend verzocht contact met de politie op te nemen onder nummer 0900 - 8844, zodat ook deze aangifte in het dossier kan worden mee genomen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---