29
30

April 2006

Hotels.nl schakelt ludiek promotieteam in
Hotels.nl, de online boekingsmachine voor ruim 750 hotels in Nederland, Duitsland en België, zet op diverse plaatsen in Nederland ludieke promotieteams in. Op strategische punten langs een aantal (snel)wegen zullen in aangrenzende weilanden kudden schapen promotie gaan maken voor het bedrijf.
Afbeelding Hotels.nl is daarmee het eerste bedrijf dat op deze wijze in ons land reclame gaat maken. In samenwerking met `Lease a Sheep' worden in totaal 12 kuddes uitgezet, waarvan de schapen een opvallend dekje dragen met `shirt'-reclame. Een deel van de opbrengst van de sponsoring komt ten goede aan een daklozenproject in Amsterdam en bovendien krijgen de participerende boeren een vergoeding per schaap.

"De opzet van `Lease a Sheep' is dusdanig innovatief, dat we graag als eerste klant onze medewerking hebben willen verlenen", aldus algemeen directeur Miechel Nagel van Hotels.nl. "Uiteraard hebben we ons er eerst van vergewist dat het geen dier-onvriendelijke actie is. Maar de dekjes zorgen er voor dat de wol van de schapen schoner blijft en beschermt hen bovendien tegen verwondingen van prikkeldraad. Als hotelorganisatie spreekt een actie voor daklozen ons uiteraard bijzonder aan en tenslotte worden ook de deelnemende boeren er beter van."

De eerste promotiekudde is te vinden nabij Purmerend (A7); in de loop van de week zullen ook op andere locaties, waaronder Hoofddorp (A4), Enkhuizen (N302), Noordwijk (N206), Maarsbergen (A12) en Joure (A6/A7) kuddes worden gepositioneerd.

Hotels.nl zet zich vaker in voor goede doelen. Zo werd in 2004 geparticipeerd in een actie van het Rode Kruis om geld in te zamelen voor een ziekenhuis in Dafur. De verbintenis met de promotiekuddes duurt drie maanden.

Over Hotels.nl

Hotels.nl bestaat sinds 2001. Online en in real-time kunnen overnachtingen geboekt worden bij ruim 750 hotels in Nederland, België en Duitsland. Hotels.nl is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft als meerwaarde dat er geen boekingskosten, geen annuleringskosten en geen creditcard kosten in rekening worden gebracht. Hotels.nl is er voor iedereen, zakelijk of privé, die snel en eenvoudig een paar nachtjes weg wil.

Noot voor de redactie(