Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2006

Automobilist gevaar op de weg

Borne

De politie kreeg op zondag 2 april om 08.37 uur een melding dat er een automobilist op de A1 levensgevaarlijk over beide rijstroken zou slingeren. Een getuige had de automobilist gevolgd vanuit Holten in de richting Azelo en zag hoe deze al drie bermpaaltjes had plat gereden. Op verzoek van de politie heeft de getuige middels knipperlicht het achter op komende verkeer gewaarschuwd, terwijl hij de verdachte in zijn auto bleef volgen. De snelheden wisselden van 30 tot 120 km/u. Het lukte de politie pas na inzet van meerdere auto's om de betreffende automobilist tot stoppen te dwingen. De politie hield de automobilist, een 43 jarige Enschedeër, aan. De 43 jarige verkeerde mogelijk onder invloed van drugs waarop hem een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op. (06-041243)

Slachtoffer verkeersongeval overleden

Wierden

Het slachtoffer van het verkeersongeval op zondag 2 april om 20.07 uur op de Rijssensestraat in Wierden, een 64 jarige vrouw uit Wierden is diezelfde avond in het ziekenhuis overleden. Uit het sporenonderzoek door de verkeersdeskundigen van de politie kwam in tegenstelling tot het eerder verschenen bericht het volgende vast te staan: Een 20 jarige man uit Kloosterhaar kwam met zijn auto over de Rijssensestraat vanuit de richting Wierden en wilde in de richting Rijssen. De fietsster stak vanaf de Enterweg de kruising met de Rijssensestraat over en werd daarbij aangereden door deze personenauto, bestuurd door een 20 jarige man uit Kloosterhaar. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van een lichtkleurige auto, die voor de auto van deze 20 jarige reed en op genoemde kruising links af sloeg, de Enterweg in. Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige. (06-041394)

Bedreiging

Enschede

De politie kreeg op zondag 2 april om 20.22 uur een melding van een bedreiging in een woning aan de Schipholtstraat in Enschede. De 24 jarige bewoner zou zijn vriendin en een kennisje hebben bedreigd met een vuurwapen. De beide vrouwen waren de woning reeds ontvlucht. De politie bezocht de woning en sprak de 24 jarige bewoner aan. Hij overhandigde de agenten een pistool welke op een echt vuurwapen leek, waarop de politie hem aanhield wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het wapen nam zij in beslag. De kennis, een 26 jarige Enschedese zal van de bedreiging aangifte doen. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-041383)

Fietser aangereden

Borne

Op zondag 2 april vond om 15.56 uur een aanrijding met letsel plaats op de Bornerbroeksestraat in Borne. Een 42 jarige automobiliste uit Haaksbergen reed vanaf de parkeerplaats bij het zwembad de Bornerbroeksestraat op. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van links over het fietspad naderende fietsster, een 41 jarige vrouw uit Borne. De 41 jarige raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-041328)

Auto tegen boom

Hengelo

Op maandag 3 april werd om 02.35 uur een eenzijdig verkeersongeval bij de politie gemeld op de A35 afrit Hengelo-Zuid. De politie trof daar een auto tegen een boom. Achter het stuur zat een 33 jarige Almelose. Over de toedracht verklaarde zij dat zij kort voor de aanrijding mogelijk een klapband had gehad. De politie trof echter in het geheel geen band meer aan en stelt een nader onderzoek in. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Omdat agenten alcoholgebruik vermoedden is van de 33 jarige een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-041454)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --