Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

03-04-2006

Oproep voor het indienen van voordrachten voor De Jonge Akademie Per 1 januari 2007 zal De Jonge Akademie (DJA) worden uitgebreid met tien nieuwe leden. De nominatieprocedure hiervoor is vanaf vandaag gestart en sluit op 1 juli 2006. Alleen excellente kandidaten maken een kans om geselecteerd te worden voor De Jonge Akademie.

De Jonge Akademie is bedoeld om jonge, gepromoveerde onderzoekers te stimuleren 'over de heg' van de eigen discipline te kijken. Daarnaast fungeert dit forum van veelbelovende onderzoekers als klankbord voor de KNAW bij de ontwikkeling van ideeën en standpunten over kwesties van Nederlands en Europees wetenschapsbeleid.

Van de kandidaten wordt verwacht dat ze:

* kunnen bogen op opvallende wetenschappelijke prestaties;
* een brede interesse in de wetenschap en het wetenschapsbeleid hebben;

* actieve belangstelling tonen in samenwerking met andere disciplines.

Rectores-magnifici van de universiteiten, directeuren van onderzoekscholen, directeuren van niet-universitaire onderzoekinstituten, voorzitters van NWO-Gebiedsbesturen en KNAW-Secties kunnen voordrachten indienen. Per persoon kan één jonge onderzoeker - gepromoveerd na 1 januari 1997 - worden voorgedragen voor het lidmaatschap van De Jonge Akademie. Voordrachten voor nieuwe leden van De Jonge Akademie dienen voor 1 juli 2006 in hardcopy te worden ingediend.

* Voordrachtformulier (Word)

Meer informatie over DJA kunt vinden op de DJA-website.