Het Nederlandse Rode Kruis

03 april 2006
Gehandicapte vrouwen worden verwend bij ROC

18 jonge gehandicapte vrouwen waren op 23 februari te gast bij het ROC in Eindhoven. Zij waren door het Rode Kruis uitgenodigd zich een dagje heerlijk te laten verwennen. Het werd een relaxte en gezellige middag in het nieuwe gebouw van het ROC.

Finishing touch
De studenten van de opleiding Uiterlijke Verzorging begonnen met een massage met zachte muziek. Daarna kregen alle jonge vrouwen een nieuw kapsel en als finishing touch een gewaagde of wat meer bescheiden make-up. Na uren professioneel 'frutten en tuttelen' en tussendoor gezellig kletsen met elkaar en de studenten, stond iedereen mooi opgemaakt klaar voor de groepsfoto. Iedereen straalde. Een van de studenten zei achteraf: Wat is dit ontzettend leuk om te doen, we hebben er zelf ook erg van genoten!

Van huisbezoek tot telefooncirkel
Het Nederlandse Rode Kruis biedt al jaren sociale hulp. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde vriendendiensten, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6000 gasten van aangepaste vakanties in de hotels en op het vakantieschip van het Rode Kruis.

Meer informatie:

* Sociale hulp van het Rode Kruis

* Maak deze activiteit mogelijk! Word donateur van het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden, in de vacaturebank of zoek uw lokale Rode Kruis

* Zie ook: www.rodekruis.nl/peelrand