Gemeente Amsterdam



Nieuwe Locker bij station RAI

3 april 2006
-

Vandaag, 3 april, opent Locker Station RAI haar deuren. De fietsenstalling wordt daarmee toegevoegd aan het netwerk van Lockerstallingen in Amsterdam. Klanten worden op de openingsdag ontvangen met gratis koffie en koek. De eerste 6 weken is het stallen gratis. Daarna slechts EUR 0,50 per fiets, per dag!

De stalling biedt plaats aan 800 fietsen. Naast de dagkaart voor EUR 0,50, is stallen ook mogelijk met een jaarabonnement (EUR 55). Daarnaast kan men terecht bij de stalling voor reparaties of voor aanschaf van een tweedehands fiets. Met een abonnement kan in alle Lockerstallingen gestald worden (m.u.v. de geautomatiseerde stallingen).

Locker: een Amsterdams netwerk

Locker is het Amsterdamse netwerk van bewaakte fietsenstallingen. Deze worden in opdracht van de gemeente Amsterdam, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, beheerd.

De hoeveelheid geparkeerde fietsen nabij de RAI is groot. Fietsendiefstal en overlast van (wild geparkeerde) fietsen vormen een probleem. Met het aanbod van goedkope Lockerstallingen, wil de gemeente het fietsgebruik van de Amsterdammer stimuleren. Zodat men makkelijker en vaker de fiets pakt, zonder angst voor diefstal.

Daarnaast zal het stadsdeel ZuiderAmstel intensief gaan handhaven op fietsen die buiten daartoe bestemde rekken staan.

Het netwerk wordt uitgebreid

Locker werd in 2002 geĂŻntroduceerd en bestaat naast Locker Station RAI uit: Locker Paradiso, Locker BG-terrein, Locker Albert Cuyp, Locker Kalvertoren, Locker Tolhuisplein en Locker Zuid-WTC. Ook is een mobiele Lockerstalling beschikbaar, die wordt ingezet bij evenementen. Naast de nieuwe stalling bij station RAI, zal het netwerk van Lockerstallingen in juni 2006 worden uitgebreid met een automatische Lockerstalling bij sportpark Ookmeer. Rond de jaarwisseling opent Locker Waterlooplein haar deuren.