Gemeente Den Helder


03-04-2006 Werkzaamheden fazantenstraat week opgeschort

De werkzaamheden aan de riolering in de Fazantenstraat zijn een week uitgesteld. De firma Koop Tjuchem begint niet op maandag 3 april, maar op 10 april met het vervangen van het riool. Het benodigde materiaal hiervoor is nog niet binnen maar wordt de komende week verwacht. De Fazantenstraat wordt eerst opengebroken om de oude riolering te kunnen vervangen door de nieuwe. Daarna wordt de straat heringericht naar een 30 km. woonstraat.

De werkzaamheden duren tot begin juni. De Fazantenstraat is gedurende deze periode alleen bereikbaar voor bewoners van deze straat. Het werk wordt in drie fasen uitgevoerd:

Fase 1: van Ruyghweg tot aan de Kemphaanstraat. Deze fase duurt ongeveer zeven weken. Gedurende deze periode is de kruising met de Ooievaarstraat afgesloten. De kruising met de Burgemeester Houwingsingel blijft voor bewoners open. Bewoners kunnen echter niet parkeren in het deel waar gewerkt wordt.

Fase 2: van de Kemphaanstraat tot aan einde werk (Fazantenstraat nr.
88). Ook deze fase duurt ongeveer zeven weken. In deze periode is het omgekeerde het geval voor wat de kruisingen betreft: de kruising met de Ooievaarstraat is open voor de bewoners, de kruising met de Burgemeester Houwingsingel is afgesloten.Ook tijdens deze fase kunnen bewoners kunnen niet parkeren in het deel waar gewerkt wordt.

Fase 3: Tot slot volgt het aanbrengen van de totale deklaag over beide fases. Hiervoor is het noodzakelijk de Fazantenstraat gedurende twee dagen af te sluiten voor al het verkeer.