Gemeente Alkemade


Gemeentelijke erepenning voor de heer C.L. van der Meer

Wethouder Van der Plas heeft op 1 april 2006 de gemeentelijke erepenning uitgereikt aan de heer C.L. van der Meer. De heer Christiaan Leonardus van der Meer, geboren 16 juni 1933, is vrijwilliger voor de Maria Kerk, de toneelvereniging "St. Pancratius", de Huurdersbelangenvereniging en de jeu de boulesverengiing "De Boel de Boule". Hij ontving de gemeentelijke erepenning in de Alkeburcht in Roelofarendsveen na afloop van de toneelvoorstelling.

De heer Van der Meer is binnen de Mariakerk actief en zet zich vooral in voor de actie Kerkbalans. Daarnaast is hij ook al jaren betrokken bij de jeu de boulesvereniging "De Boel de Boule" en verzorgde hij de PR voor deze vereniging. Sinds mei 2004 is hij voorzitter van de "Huurdersbelangenvereniging Alkemade" (HBV). Als voorzitter van deze vereniging neemt hij ook deel aan de vergaderingen van de werkgroep "Leefbaarheid" van de HBV en de "Stichting de Voedselbank Alkemade". De voedselbank in Alkemade is mede mogelijk gemaakt door de HBV onder het voorzitterschap van de heer Van der Meer. De voedselbank biedt mensen, die om welke reden dan ook in financiële problemen zijn geraakt en te weinig geld overhouden voor een gezonde en goede voeding, gratis een voedselpakket.

De heer Van der Meer is sinds 5 maart 1956 lid van de toneelvereniging "St. Pancratius". Hij is altijd actief lid geweest, naast het spelen van vele rollen en zijn creatieve inbreng heeft hij van 1964 tot 1969 het voorzittersschap vervuld. Hij is nog steeds actief binnen de vereniging, vorig najaar heeft hij nog geschitterd in het stuk " De Wilde Havana" en aan de voorjaarsproductie "Doktertje spelen" neemt hij deel als coregisseur. Tevens is de heer Van der Meer lid van de jubileumcommissie voor het 100 jarig bestaan van de vereniging in 2009.