Gemeente Roermond

Gemeente Roermond wijst op mogelijkheid kwijtschelding belastingen

Inwoners van Roermond die de gemeentelijke belastingen niet kunnen opbrengen, komen in aanmerking voor kwijtschelding hiervan. Wethouder Tilman Schreurs wijst inwoners op hun recht een verzoekformulier in te dienen. Dit verzoek moet uiterlijk 8 weken na dagtekening van de aanslag bij de gemeente binnen zijn.

Wie komt in aanmerking?

In bepaalde situaties waarin inwoners van Roermond geen mogelijkheid hebben de gemeentelijke belastingen te betalen, kan de gemeente Roermond kwijtschelding verlenen. Dit betekent dat de gemeentelijke belastingen door deze mensen niet worden betaald. Voor de belastingsoorten onroerende-zaakbelastingen, roerende-zaakbelastingen, afvalstoffenheffing en rioolrecht bestaat de mogelijkheid tot volledige of gedeeltelijke kwijtschelding.

Bij de kwijtschelding wordt rekening gehouden met het netto besteedbaar (gezins-)inkomen. Ook wordt binnen bepaalde grenzen rekening gehouden met de woonkosten (huur of hypotheekrente), de premie ziektekostenverzekering en uitvaartverzekering en de kosten met betrekking tot levensonderhoud.

Hoe aan te vragen?

Inwoners van Roermond kunnen kwijtschelding aanvragen door een speciaal 'Verzoekformulier kwijtschelding van gemeentelijke belastingen' op te halen bij de Stadswinkel. Het verzoekformulier moet uiterlijk binnen 8 weken na dagtekening van de aanslag bij de gemeente Roermond ingeleverd of ontvangen zijn. Het formulier is ook te downloaden op de website: www.roermond.nl .

Publicatiedatum: 03.04.2006 Bijgewerkt: 03.04.2006