Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 3 april 2006

Royal Tour, excursie in de voetsporen van de Oranjes door Den Haag en Scheveningen

Tot en met 30 september rijdt de Royal Tour weer iedere donderdag, vrijdag en zaterdag door Den Haag en Scheveningen. Dankzij het grote succes in 2005 zal de populaire toer ook dit jaar op de zaterdagen in oktober en november worden gereden. Tijdens deze drie uur durende stadsrondrit kan men onder begeleiding van een ervaren gids kennis maken met de vele facetten van de residentie. De uitleg wordt gegeven in drie talen; Nederlands, Engels en Duits.

De rondrit - die gedeeltelijk ook wandelend wordt afgelegd - voert langs vele koninklijke paleizen en locaties. Zo begint de Royal Tour in Scheveningen. Hier maakt men kennis met zowel de mondaine badplaats met zijn boulevard als het historische vissersdorp. Daarna vervolgt de tocht langs onder andere ambassades, vele internationale instellingen die in Den Haag gevestigd zijn en het Vredespaleis, onderkomen van onder andere het Internationale Hof van Justitie. Op het Lange Voorhout waar, in de 18e eeuw baron Hop woonde, wordt de bekende bonbon, het Haags Hopje, uitgedeeld.

In Panorama Mesdag, het grootste schilderij van Nederland dat dit jaar 125 jaar bestaat, wordt een koffie/thee stop gehouden om daarna naar Huis ten Bosch te vertrekken, de residentie van Hare Majesteit. Vandaar gaat de tour terug naar het centrum van Den Haag om, haast vanzelfsprekend, te eindigen met een bezoek aan de Ridderzaal, hét middelpunt van het staatkundige leven in Nederland. De Royal Tour eindigt bij de VVV Den Haag.

Praktische informatie

De opstapplaatsen zijn VVV Den Haag (vertrek om 13.00 uur) en VVV Scheveningen (vertrek om 13.20 uur). De Royal Tour rijdt van 1 april tot en met 25 september iedere donderdag, vrijdag en zaterdag. Ook dit jaar rijdt de Royal Tour extra in oktober en november op zaterdag.

De prijs bedraagt E 27,50 p.p. Wegens een verbouwing is de Ridderzaal in delen van de looptijd van de Royal Tour gesloten, een bezoek komt dan te vervallen en de prijs is E 24,50 p.p. Reserveringskosten: telefonisch E 1,50 per boeking. Via internet: E 8,00 per boeking. Vooraf reserveren wordt aanbevolen; van maandag tot en met vrijdag 09.00-17.00 uur, afdeling Reserveringen, 070-338.58.15 of on-line www.denhaag.com

---- --