Rechtbank Roermond


Zijn houtkrullen al dan niet vermengd met paardenmest een meststof

Roermond 29 maart 2006 - De economische politierechter heeft een 25-jarige inwoner uit Helden veroordeeld tot een geldboete van ⬠375,00. De Heldenaar had op zijn perceel een hoeveelheid houtkrullen die gedeeltelijke was vermengd met paardenmest als bemesting ondergewerkt.

De buurman van de Heldenaar gebruikte houtkrullen als bedekking in zijn paardenstal. Een keer in de week werd de paardenstal schoon gemaakt door de buurman en werden de houtkrullen, inmiddels vermengd met paardenmest, naar het land van de Heldenaar gebracht. De Heldenaar gebruikte dit voor het bemesten van de bodem van zijn boomkwekerij en had de berg op zijn perceel ondergewerkt.

De economische politierechter oordeelde dat de door de verbalisanten aangetroffen berg uit 2 verschillende delen bestond. Een gedeelte bestond enkel uit houtkrullen en een ander gedeelte uit houtkrullen vermengd met paardenmest.

Met betrekking tot de berg met enkel houtkrullen oordeelde de economische politierechter dat houtkrullen volgens de Europese regelgeving een afvalstof is. Door het in de grond brengen heeft de Heldenaar zich daarvan ontdaan.

De economische politierechter oordeelde dat een mengsel bestaande uit houtkrullen (afvalstof) vermengd met paardenmest (meststof) alleen dan een meststof is indien het mengsel overwegend uit paardenmest bestaat.

LJ Nummer

AV7761

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 3 april 2006 Naar boven