Ingezonden persbericht


Persbericht

3 april, 2006

Softwarelicenties bij veel organisaties niet op orde

Meerderheid organisaties koopt 30% te veel of te weinig licenties

Onderzoek van Centennial Software toont aan dat de meerderheid van de ondernemingen te veel of te weinig softwarelicenties koopt. Organisaties die te veel licenties aanschaffen, bezitten gemiddeld 29% meer licenties dan zij daadwerkelijk nodig hebben. Ondernemingen die te weinig licenties hebben gekocht en feitelijk illegaal gebruik maken van software, bezitten gemiddeld 32% te weinig licenties.

"Ondanks het feit dat deze cijfers alarmerend zijn, hebben we niet de indruk dat deze ondernemingen bewust de wet overtreden", zegt Andy Burton, CEO van Centennial Software. "Het geeft vooral aan dat zij momenteel niet beschikken over de informatie die nodig is om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Centennial is van mening dat deze problemen het beste kunnen worden opgelost door gebruik te maken van Dynamic State Intelligence (DSI)."

Een voorbeeld van Dynamic State Intelligence is Discovery 2005. Deze software biedt de mogelijkheid om binnen een bedrijfsnetwerk hard- en software automatisch op te sporen, te analyseren en te volgen. Op deze manier kan op ieder gewenst moment worden vastgesteld of de IT voldoende aansluit bij de gestelde eisen.

Het verschil met traditionele audits, die eenmalig of periodiek worden uitgevoerd, is dat Discovery 2005 continu alle hard- en software binnen het bedrijfsnetwerk volgt. Dit heeft als voordeel dat er, zodra veranderingen optreden, direct een update wordt uitgevoerd. Deze gegevens worden vervolgens vergeleken met de werkelijke behoefte, compliance-risico's en mogelijkheden voor IT-optimalisatie.

De nieuwe features van Discovery 2005 zijn speciaal ontworpen om managers te voorzien van waardevolle IT-informatie. Discovery.Dashboard-software is bijvoorbeeld speciaal ontworpen om managers direct toegang te geven tot gegevens met betrekking tot softwarelicenties en andere belangrijke prestatie-indicatoren.

Voor meer informatie over Discovery 2005 kijk op: www.centennial-software.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Discovery
Discovery van Centennial Software is een IT-Asset tracking- en managementoplossing die IT-efficiency optimaliseert en daarnaast alle hardware en software assets binnen de organisatie identificeert. Hiermee worden kosten verlaagd en IT effectiviteit en beveiliging van de systemen verhoogd. Discovery zoekt, vindt en identificeert alle hardware en software die op het bedrijfsnetwerk geïnstalleerd zijn. Op deze manier is het netwerk altijd up-to-date, waardoor het management ook altijd de juiste informatie voorhanden heeft.

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com