Ingezonden persbericht


Tibco software meldt resultaten eerste kwartaal

Rotterdam, 3 april 2006 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal dat werd afgesloten op 5 maart 2006. De omzet in het verslagkwartaal kwam uit op $114,6 miljoen. De omzet afkomstig uit de verkoop van licenties bedroeg $48,1 miljoen.

De netto winst in het kwartaal, berekend volgens boekhoudprincipes die in de Verenigde Staten gangbaar zijn (GAAP), beliep $5,6 miljoen, of $0,03 per aandeel. Dit is inclusief de kosten van een aandelencompensatie ten bedrage van $4,6 miljoen die het gevolg is van de implementatie van SFAS 123(R). De netto winst werd voorafgaand aan het boekjaar 2006 exclusief deze kosten berekend.

Berekend volgens de non-GAAP methode bedroeg de netto winst in het eerste kwartaal $12,6 miljoen en de winst per aandeel $0,06, tegenover $12,7 miljoen en $0,05 per aandeel in het eerste kwartaal van 2005. De non-GAAP resultaten zijn exclusief de kosten van de aandelencompensatie en afschrijvingen op immateriële goederen en gaan uit van een non-GAAP belastingdruk van 39 procent.

"Het was een goed eerste kwartaal voor TIBCO en een sterke start van ons boekjaar, met name op het gebied van winst en de toename van de cash flow" zei TIBCO's bestuursvoorzitter en CEO, Vivek Ranadivé. "Ik blijf grote kansen zien voor TIBCO nu de focus van enterprise software verschuift van databases naar SOA en integratie."

Belangrijkste gebeurtenissen in het eerste kwartaal van boekjaar 2006 In het eerste kwartaal kon TIBCO 56 nieuwe klanten verwelkomen en belangrijke orders boeken bij nieuwe en bestaande klanten, waaronder Telecom Italia, Qwest, Devon Canada, Smart & Final, Merrill Lynch en Merck.

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en flexibeler en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65,
e: cindy@l-dj.nl