Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 april 2006

Straatrover aangehouden na intensief politieonderzoek

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond op het Koningsplein te Tilburg, een 27 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor straatroof.
De man wordt ervan verdacht op 27 maart jl. in de Langestraat te Tilburg, een beroving van een handtas te hebben gepleegd waarbij een 22 jarige vrouw, slachtoffer werd. De vrouw deed aangifte en gaf daarbij een goed signalement van de dader. Naar aanleiding van het opgegeven signalement stelde de politie een intensief onderzoek in, wat resulteerde in de aanhouding van de verdachte. De man fietste gisteravond, rond 21.15 uur in het centrum van Tilburg en was mogelijk op zoek naar een nieuw slachtoffer. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man bij meer straatroven betrokken is geweest.

Man aangehouden na opgeven valse naam

TILBURG Agenten van het team Tilburg West hebben gistermiddag, tegen 17.30 uur een 32 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor het opgeven van een valse naam.
De man werd op zaterdag 01 april als bestuurder onderworpen aan een verkeerscontrole. Aangezien het feit dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, werd de auto waarin de man reed, in beslag genomen. Een onderzoek op het bureau wees uit dat de verdachte een valse naam had opgegeven. Toen hij gistermiddag aan het bureau verscheen om een aantal goederen op te halen, werd hij aangehouden. De verdachte blijkt ook een gevangenisstraf van 84 dagen te hebben open staan. Na verhoor werd hij ingesloten.

Man doet aangifte van bedreiging

TILBURG Gisteravond hebben agenten, In de Jan Heijnsstraat te Tilburg, een 45 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor bedreiging. Hij had eerder die avond een 44 jarige plaatsgenoot en diens partner, zowel telefonisch als in persoon, mondeling bedreigd. De verdachte had tijdens de bedreiging aangegeven het slachtoffer en diens partner kapot te schieten. Het slachtoffer voelde zich na de telefoontjes en het zoeken van lijfelijk contact dusdanig bedreigd dat hij aangifte gedaan heeft bij de politie. De zaak wordt onderzocht.

Teveel aan Bachus geofferd

TILBURG Agenten hebben gisteravond, tegen 20.45 uur, in de Kwaadeindstraat te Tilburg, een 38 jarige bromfietsbestuurder aangehouden, voor het rijden onder invloed. Tijdens controle bleek de man onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man, 560 Ug/l, zijnde 1,27 promille alcohol in zijn bloed had. Met proces verbaal en een rijverbod van 6 uren op zak, mocht hij vertrekken.

Vanmorgen, om 01.15 uur, controleerden agenten in de Piusstraat te Tilburg een 44 jarige automobilist. Ook hij bleek teveel aan Bachus geofferd te hebben. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 615 Ug/l, zijnde 1,42 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod van 7 uren mocht hij huiswaarts keren.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG Agenten hebben gisteravond, tegen middernacht in de Arubastraat te Tilburg, in een woning een hennepkwekerij geruimd.De agenten stuitten op de kwekerij terwijl ze een onderzoek instelden in een woning. In twee slaapkamers trof de politie de kwekerijen aan die op dat moment vol in bedrijf waren. In totaal stonden er 190 hennepplanten. Uit het ingestelde onderzoek kwam naar voren dat de stroomvoorziening illegaal en ondeskundig afgetapt werd, waardoor brand kon ontstaan. De eigenaar/huurder van het pand krijgt een proces verbaal.

Partner aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG In een woning, gelegen in het westelijke stadsdeel van Tilburg, hebben agenten vanmorgen een 45 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor huiselijk geweld.
Rond middernacht meldde zich een getuige bij de politie die gezien had dat een vrouw, bij het Station West, onder dwang een auto ingetrokken was. Deze getuige had het kenteken van de auto genoteerd. Agenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en kwamen uit bij een woning in het westelijke stadsdeel. In de woning troffen ze de verdachte en zijn even oude partner aan. Het slachtoffer gaf aan mishandeld en bedreigd te zijn door haar vriend. Hierop hebben de agenten de man aangehouden.

Auteur: Desirée Brabers