29
30

April 2006

Nieuwe zakenreisorganisatie: BCD Travel
Actief op alle vlakken van reislogistiek management De transactie tussen het Nederlandse (zaken)reis en financiële dienstenbedrijf, BCD Holdings N.V, en de Duitse reisorganisatie, TUI AG, betreffende de overname van de internationale zakenreisorganisatie van de laatstgenoemde, TQ3 Travel Solutions Management Holding GmbH, is formeel gesloten.
Bovendien verwacht BCD Holdings, begin volgende maand, de transactie betreffende de aanwinst van de Britse zakenreisorganisatie The Travel Company formeel te sluiten. De twee verworven ondernemingen worden met BCD Holdings eigen zakenreisorganisatie, WorldTravel BTI, samengevoegd om BCD Travel te vormen, een wereldwijde zakenreisorganisatie met een één managementstructuur. Het hoofdkantoor van BCD Travel zal in Amsterdam worden gevestigd.
BCD Travel is marktleider in Nederland, Duitsland , België en Denemarken en staat in de top vijf van andere belangrijke markten, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De entiteiten in volledige eigendom en de partnerentiteiten die gezamenlijk BCD Travel vormen, opereren in 96 landen op vijf continenten en hebben momenteel een gecombineerde omzet van 12 miljard US Dollars. Het aantal medewerkers over de wereld bedraagt meer dan 12.000. In 2006 verwacht BCD Holdings met haar totale activiteiten in de reisindustrie, inclusief BCD Travel, een totale verkoopvolume van 13 miljard US Dollar te bereiken. Het aantal werknemers zal toenemen tot ongeveer 14.000.

BCD Travel zal de focus leggen op het leveren van ongecompliceerde services in het zakenreismanagement, om zo de leidende aanbieder in reislogistiek te zijn. Dit betekent concreet het leveren van services voor het vereenvoudigen en stroomlijnen van het totale reisproces om te komen tot maximale besparingen op de kosten voor het zakelijk reisgedrag van haar klanten.

Over BCD Travel BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 96 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings N.V. BCD Holdings N.V. is een Nederlands familiebedrijf, dat in 1975 is opgericht door John A. Fentener van Vlissingen. BCD Holdings concentreert zich op zakelijke activiteiten in de reisindustrie en financiële dienstverlening. De werkmaatschappijen van BCD Holdings N.V. staan voor een totale verkoop van 14 miljard US Dollars en een totaal van 17.000 werknemers.

Contact:
Benjo van Laarhoven Mario Bruna
BCD
Travel BCD Holdings N.V.

+31 (0) 30 2811 817 +31 (0) 30 6976 140
mailto:Melanie.garrett@bcdtravel.com Mario.bruna@bcd-nv.com 2006-04-03