Ingezonden persbericht


Datastream overgenomen door Infor

Overname past in Infor-strategie gericht op de allerbeste pakketten

GREENVILLE (South Carolina), 3 april 2006 - Na goedkeuring door de desbetreffende instanties en na akkoord over de voorwaarden van de in januari aangekondigde transactie, maakt Datastream Systems, Inc. bekend dat het voor de volle 100% is overgenomen door Infor.

Met deze overname komt Datastream volledig in handen van Infor, een privé-onderneming. De overname van Datastream is gefinancierd met extra kapitaalinbreng door Golden Gate Capital en Summit Partners, financiën van Datastream en extra financiering met vreemd vermogen.

"Door deze overname beschikt Infor nu over een uitstekende oplossing voor enterprise asset management en een groep zeer deskundige professionals met uitgebreide kennis van de best practices in dit vakgebied", aldus Jim Schaper, voorzitter en CEO van Infor. "Met Datastream kan Infor haar kennis en knowhow in selecte verticale markten nog verder uitbreiden. Zo kunnen wij steeds opnieuw voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten, met een ongeëvenaard concurrentievoordeel voor groei op lange termijn."

Datastream levert al twintig jaar lang enterprise asset management oplossingen aan klanten over de hele wereld. De activiteiten van Datastream worden geïntegreerd in de Cross Industry Solutions Group van Infor, die zal instaan voor de verdere ondersteuning van de producten en diensten van Datastream.

"De producten van Datastream zijn een perfecte aanvulling op de huidige oplossingen van Infor. Samen bieden wij onze klanten de meest uitgebreide en doeltreffende oplossingen uit de sector, afgestemd op specifieke behoeften", aldus Robin Pederson, Executive Vice-President van de Business Group Operations van Infor. "De overname van Datastream past in onze strategie om oplossingen bij elkaar te brengen en te vernieuwen, en op die manier ERP-systemen beter te laten renderen, de bedrijfsmiddelen van de klanten maximaal te laten presteren en met succes te kunnen concurreren op de wereldmarkt."

De overname betekent bovendien dat Datastream zijn wereldwijde aanwezigheid fors kan uitbreiden dankzij het uitgebreide netwerk van Infor. Datastream vult de bestaande verkoopkanalen (direct en indirect sales) van Infor aan. Daardoor kan Infor een breder en dieper assortiment aanbieden met meer distributiemogelijkheden wereldwijd en met meer implementatiemogelijkheden en uitbreidingskansen voor organisaties over de hele wereld. Kernpunten overname
Magellan Holdings, Inc., een volle dochter van de Infor Global Solutions Group, heeft Datastream Systems, Inc. overgenomen. Het bedrijf is een beursgenoteerde aanbieder van software voor bedrijfsmiddelenbeheer met het hoofdkantoor in Greenville in de Amerikaanse staat South Carolina. De overname houdt in dat alle aandelen van Datastream worden overgenomen voor 10,26 dollar per aandeel in contanten, zonder rente. Makelaars, dealers en andere geregistreerde eigenaren ontvangen een brief voor het indienen van aandelencertificaten. JPMorgan en Credit Suisse First Boston waren co-lead arrangers en joint bookrunners. Wells Fargo Foothill fungeerde als documentation agent voor de schuldfinanciering. Infor werd bijgestaan door JPMorgan en Credit Suisse First Boston als financieel adviseur. Het juridisch aspect werd voor Infor verzorgd door Kirkland & Ellis LLP.

Over Datastream Systems, Inc.
De software en services van Datastream Systems Inc. op het gebied van Asset Performance Management (APM) worden gebruikt door bedrijven over de hele wereld, waaronder meer dan zestig procent van de bedrijven uit de Fortune 500. De oplossingen van Datastream paren beheerfuncties van wereldklasse aan geavanceerde analysemogelijkheden. Dit resulteert in een krachtig platform voor optimaal presterende bedrijfsmiddelen.

Met de oplossingen van Datastream kunnen de klanten hun kapitaalgoederen (zoals productie-installaties, wagenparken en gebouwen) optimaal onderhouden en beheren, en analyses en ramingen opstellen op basis waarvan de prestaties verder kunnen worden verbeterd. Het vlaggenschip van Datastream, Datastream 7i, levert een complete infrastructuur voor Asset Performance Management, waarbij een internetarchitectuur op basis van webservices wordt gecombineerd met brede functionaliteit op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, geïntegreerde inkoopfuncties, geavanceerde analyses en mogelijkheden voor het werken met meerdere vestigingen.

Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in meer dan 140 landen. Kijk voor meer informatie op http://www.datastream.net.

Infor
Infor is de grootste softwareleverancier ter wereld en gespecialiseerd in de beste software voor selecte klanten in de productie- en distributiesector. Infor levert de beste geïntegreerde oplossingen voor de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd op het gebied van bijvoorbeeld supply chain planning, enterprise asset management, relationship management, demand management, ERP, warehouse management en business intelligence. Infor telt meer dan 3100 medewerkers in 50 vestigingen over de hele wereld en levert oplossingen aan meer dan 24.700 klanten in meer dan 70 landen. Kijk voor meer informatie op www.infor.com.