Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantages ontmanteld / Amsterdam

(03/04/2006)

Afgelopen weekend heeft de politie op verschillende plaatsen in Amsterdam hennepplantages ontmanteld. De kwekerijen werden opgeruimd door een specialistisch bedrijf. De aangetroffen planten en groeiapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de verschillende zaken.

Buikslotermeerplein Zaterdagmiddag rond halftwaalf werd in een woning aan het Buikslotermeerplein een wietplantage aangetroffen. Agenten stelden een onderzoek in nadat zij een melding hadden gekregen van stankoverlast. In verschillende vertrekken in de woning troffen agenten circa 200 planten aan. Een 39-jarige verdachte werd in de woning aangehouden.

In een andere woning aan het Buikslotermeerplein werden rond halfeen ruim 100 planten aangetroffen. Drie mannen (48 en 49) die in de woning aanwezig waren, zijn als verdachten aangehouden.

Bijlmerdreef Zondagmiddag rond twee uur kregen agenten van wijkteam Ganzenhoef een melding van wateroverlast. Zij stelden een onderzoek in en ontdekten een hennepplantage. In de woning werden ruim 430 planten aangetroffen. De politie heeft een 39-jarige verdachte aangehouden. Het elektriciteitsbedrijf heeft vastgesteld dat er illegaal stroom werd getapt en doet hiervan aangifte.