Siemens

Persbericht

0604.764

Den Haag, maandag 3 april 2006

Grote order voor Siemens van regering Hongkong

Siemens ontving een langlopende prestigieuze opdracht van de regering van de speciale administratieve regio Hongkong voor de ontwikkeling, levering en installatie van nieuwe verkeersmanagementsystemen voor de districten Tuen Mun en Yuen Long van de New Territories. In het kader van deze opdracht, die een waarde van 5,6 miljoen pond Sterling (70 miljoen Hongkong-dollar) heeft, zal Siemens een Urban Traffic Control (UTC) SCOOT-systeem en 249 knooppunt-besturingsapparaten van het type ST800 installeren.

Het openbare regionale vervoerssysteem van Hongkong vervoert dagelijks meer dan 7,7 miljoen passagiers en de verkeersdichtheid op het wegennet behoort tot de grootste ter wereld. Naast het regelen van de drukke voertuig- en voetgangersstromen biedt het nieuwe UTC SCOOT-systeem de mogelijkheid tot aansluiting op het bestaande lightrailsysteem (LRT) van de districten. Na de oplevering, die voor augustus 2008 gepland is, zal het systeem nog vijf jaar lang door de engineers van Siemens Hongkong worden onderhouden.

Een woordvoerder van het Ministerie van Verkeer heeft laten weten, dat het UTC-systeem de verkeersregelinstallaties voor de beide districten zodanig zal coördineren dat de stop- en wachttijden voor voertuigen op de verkeersknooppunten minimaal worden. Dat verkort de reistijd en verbetert de effectiviteit van het wegennet. De snelle ontwikkeling van nieuwe stedelijke woongebieden in Tuen Mun en Yuen Long in de afgelopen jaren heeft het verkeersvolume op het locale en regionale wegennet aanzienlijk doen toenemen. Momenteel werken de verkeersregelinstallaties nog ongecoördineerd, d.w.z. elk kruispunt wordt individueel aangestuurd. De tijdsduur van de lichtsignalen kan uitsluitend ter plaatse worden veranderd. Het ministerie wil met het UTC-systeem een efficiënter verkeersmanagement bereiken en een betere bewaking van het wegennet", aldus de woordvoerder.

Peter Gorton, Hoofd Sales van Siemens Traffic Controls, deelt mee dat de tot nu toe opgedane ervaringen met de uiterst complexe aansluiting van het lightrailsysteem op het weg- en voetgangerverkeer in de regio Hongkong een belangrijk argument waren om deze opdracht, ondanks de felle concurrentie van andere aanbieders, aan Siemens toe te kennen. En hij voegt eraan toe: Samen met onze collega's van Siemens Hongkong zijn wij erin geslaagd een complete en concurrerende offerte voor te leggen.

De nieuwe besturingsapparaten ST800 vervangen niet alleen de bestaande voorzieningen, die in het verleden eveneens door Siemens waren geleverd, er zullen ook 170 nieuwe knooppunten in de omgeving mee worden uitgerust. Tuen Mun en Yuen Long zijn districten die groeien, zodat de mogelijkheid alvast is ingebouwd, het UTC-systeem in de toekomst tot maar liefst 600 knooppunten uit te breiden. Tot de leveringsomvang behoren tevens vakopleidingen en trainingen alsmede technische ondersteuning.

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. Kijk hiervoor op http://www.industry.siemens.com/data/presse/pics/03065165.jpg Meer informatie en downloads op:
http://www.industry.siemens.de of http://www.siemens.de/traffic

Het Light-Rail-Transit(LRT)-systeem
Het bestaande sneltramsysteem Light Rail Transit (LRT) in het westelijke deel van de New Territories van Hongkong is een regionaal vervoerssysteem voor de districten Tuen Mun, Yuen Long en Tin Shui Wai. Het LRT-systeem is 19 uur per dag beschikbaar en vervoert dagelijks ca. 400.000 reizigers. Het LRT-net omvat 12 lijnen met in totaal 68 haltes over 36,15 km. Tijdens de spits passeert een voertuig per minuut een knooppunt.

Siemens Traffic Controls in Poole (Groot-Brittannië) is onderdeel van de Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S). De onderneming ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt tal van producten en systemen op het gebied van verkeersmanagement, waarmee de veiligheid op de weg wordt vergroot en de verkeersstromen in agglomeraties en daarbuiten aanzienlijk kunnen worden verbeterd. In Groot-Brittannië installeert en onderhoudt Siemens Traffic Controls meer verkeerstechnische infrastructuurinrichtingen dan enige andere onderneming. Met 700 medewerkers, waaronder 350 gekwalificeerde servicetechnici, zorgt de onderneming dagelijks opnieuw voor meer dan vijftig procent van alle verkeersmanagementsystemen die het Britse wegennet telt.

De Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S) is integrator van systemen en oplossingen voor installaties op het gebied van industrie en infrastructurele projecten. Daarnaast biedt I&S wereldwijd diensten aan op het gebied van installaties en systemen, van de planning en constructie tot en met de inbedrijfstelling en exploitatie, gedurende de gehele levenscyclus. I&S maakt daarbij gebruik van producten van andere Siemens-divisies ter bevordering van productiviteit en concurrentievermogen van ondernemingen in de branches metaalbewerking, waterzuivering, celstof en papier, olie en gas, scheepsbouw, dagbouw alsmede luchthavenlogistiek, postautomatisering, verkeerstechniek en industriële dienstverlening. I&S realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 5,390 miljard euro en heeft wereldwijd 31.700 medewerkers in dienst.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo