Siemens

Persbericht

0604.765

Den Haag, maandag 3 april 2006

Reykjavik krijgt een verkeercomputersysteem van Siemens

Moderne verkeerstechniek voor de noordelijkste stad ter wereld

De divisie Industrial Solutions and Services (I&S) van Siemens zal samen met de IJslandse firma Smith & Norland de stad Reykjavik voorzien van een modern verkeerscomputersysteem. Opdrachtgevers zijn de Reykjavik City Public Works en de Icelandic Roads Administration. Het project heeft een opdrachtwaarde van circa 930.000 euro, waarvan 750.000 euro voor Siemens. De oplevering van het nieuwe verkeerscomputersysteem het eerste in zijn soort in IJsland is gepland voor september 2006.

In en rond de noordelijkste hoofdstad van de wereld leeft rond een derde van alle IJslanders. Reykjavik alleen al heeft 114.000 inwoners, bijna 40 procent van de totale bevolking van IJsland. Met behulp van het nieuwe verkeerscomputersysteem zal de verkeersstroom in het stedelijk gebied worden verbeterd. Hiervoor levert en installeert Siemens een verkeerscomputer van het type Sitraffic Central alsmede 27 besturingsapparaten C800V. Acht reeds bestaande besturingsapparaten worden geupgraded naar de OCIT (Open Communication Interface for Road Traffic Control Systems)-standaard. Hiermee zal Reykjavik in de toekomst over een OCIT-conform verkeerscomputersysteem beschikken. Tevens wordt hiermee de basis gelegd voor de implementatie van een adaptief besturingssysteem voor de individuele schakeling van verkeersregelinstallaties .

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de IJslandse firma Smith & Norland die Siemens al sinds 1920 in IJsland vertegenwoordigd. Siemens is verantwoordelijk voor design, levering en inbedrijfstelling van het verkeerscomputersystem, Smith & Norland voor de projectleiding, de demontage en montage van de besturingsapparatuur alsmede het onderhoud gedurende de eerste twee jaar na de inbedrijfstelling.

Zie voor meer informatie http://www.industry.siemens.de/traffic

De Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S) is integrator van systemen en oplossingen voor installaties op het gebied van industrie en infrastructurele projecten. Daarnaast biedt I&S wereldwijd diensten aan op het gebied van installaties en systemen, van de planning en constructie tot en met de inbedrijfstelling en exploitatie, gedurende de gehele levenscyclus. I&S maakt daarbij gebruik van producten van andere Siemens-divisies ter bevordering van productiviteit en concurrentievermogen van ondernemingen in de branches metaalbewerking, waterzuivering, celstof en papier, olie en gas, scheepsbouw, dagbouw alsmede luchthavenlogistiek, postautomatisering, verkeerstechniek en industriële dienstverlening. I&S realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 5,390 miljard euro en heeft wereldwijd 31.700 medewerkers in dienst.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo