Siemens

Persbericht

0604.766

Den Haag, maandag 3 april 2006

Siemens levert LED-techniek voor verkeersregelinstallaties in de Hongaarse hoofdstad

Nieuwe glans voor Boedapest

Een consortium bestaande uit Siemens Rt. en de Hongaarse onderneming Vilati Kft. heeft opdracht ontvangen, de verkeersregelinstallaties van Boedapest uit te rusten met moderne LED-techniek. Hiervoor worden de stoplichten de komende twee jaar voorzien van LED-lichtsignaalkamers en worden er nieuwe besturingsapparaten geïnstalleerd. Het consortium neemt ook het onderhoud van de verkeersregelinstallaties voor de komende acht jaar op zich. Met de LED-techniek verwacht de Hongaarse hoofdstad aanzienlijke besparingen bij het energieverbruik en het onderhoud te kunnen realiseren. De opdrachtwaarde van het project bedraagt circa 28 miljoen euro.

In de Hongaarse metropool zijn meer dan 600.000 auto's geregistreerd. Het verkeer wordt geregeld door verkeersregelinstallaties die nu nog met 220V-gloeilampen zijn uitgerust. Deze lampen verbruiken vergeleken met de LED-gebaseerde oplossingen aanzienlijk meer stroom en hebben een kortere levensduur.

Het consortium zal voor de verkeersregelinstallaties in Boedapest circa 33.000 lichtsignaalkamers en 250 besturingsapparaten leveren, waarvan 50 stuks van de Siemens-serie C840V. Tot de levering behoren de demontage van de oude installaties, installatie van de nieuwe signaalkamers en besturingsapparaten alsmede de inbedrijfstelling ervan. Ook een servicecontract voor alle bestaande en nieuw geïnstalleerde VRI's met een looptijd van voorlopig acht jaar maakt deel uit van het project. De vergoeding bestaat uit een vast jaarlijks servicebedrag en een aandeel in de behaalde energiebesparing.

Bij dit persbericht hoort een afbeedling. Kijk hiervoor op: http://www.industry.siemens.com/data/presse/pics/03065121.jpg Zie voor meer informatie
http://www.industry.siemens.de/traffic

De Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S) is integrator van systemen en oplossingen voor installaties op het gebied van industrie en infrastructurele projecten. Daarnaast biedt I&S wereldwijd diensten aan op het gebied van installaties en systemen, van de planning en constructie tot en met de inbedrijfstelling en exploitatie, gedurende de gehele levenscyclus. I&S maakt daarbij gebruik van producten van andere Siemens-divisies ter bevordering van productiviteit en concurrentievermogen van ondernemingen in de branches metaalbewerking, waterzuivering, celstof en papier, olie en gas, scheepsbouw, dagbouw alsmede luchthavenlogistiek, postautomatisering, verkeerstechniek en industriële dienstverlening. I&S realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 5,390 miljard euro en heeft wereldwijd 31.700 medewerkers in dienst.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
tel. (070) 333 2095, e-mail: josje.mosies@siemens.com Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo