Siemens

Persbericht

0604.768

Den Haag, maandag 3 april 2006

Grote opdracht voor Siemens van de Britse Highways Agency

Siemens heeft van de Britse Highways Agency een driejarig nieuw contract gekregen, bedoeld om de ongevalcijfers te laten dalen, de verkeersstroom te verbeteren en de files op de grote wegen onder controle te krijgen. Het project voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie Motorway Incident Detection and Automatic Signalling (MIDAS)-buitenstations van de Highways Agency moet voor een technisch geavanceerde en nauwkeurige ongevalherkenning en een verbeterde communicatie zorgen en zal gebaseerd zijn op het gebruik van veilige internet-protocollen.

De verkeersmanagementtool MIDAS informeert beheerders van verkeersnetwerken continu en volledig over de actuele verkeerssituaties. Hij evalueert de informatie die afkomstig is van in het wegennet geïntegreerde sensoren en de door hen geregistreerde veranderingen met betrekking tot snelheid, rijstrookbezetting en voertuigafstanden. MIDAS levert een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de veiligheid van bestuurders en passagiers op de Britse Highways. Het systeem geeft een alarmmelding, als de verkeersstroom vertraagt of stil blijft staan en biedt zo gelegenheid, snelheidsbeperkingen, waarschuwingsborden of omleidingen te activeren, aldus David Grant van Siemens Traffic Controls over deze opdracht.

Met het nieuwe MIDAS-systeem heeft de Highways Agency de zekerheid dat alle inrichtingen en voorzieningen compatibel zijn met het aanwezige communicatienetwerk, vooral met de interfaces op basis van IP. Siemens zal nauw met de Highways Agency samenwerken, om de nieuwe ontwikkeling nog voor het einde van dit jaar te kunnen afronden. De productie en uitlevering van de buitenstations staat gepland voor 2007.

Vervolgopdracht voor Atlas-units
Siemens kreeg recentelijk van de Highways Agency nog een opdracht voor levering van 250 matrixdisplays. Hiermee komt het totaal aantal van de door Highways Agency in de afgelopen 24 maanden bij Siemens bestelde units op ruim 1.000. De Atlas-wisselbewegwijzering die gebruik maakt van LED-technologie toont waarschuwingen, waaronder aanbevolen snelheden, mistwaarschuwingen of andere soorten van verkeershinder, die door een landelijk netwerk van politiecentrales worden gemanaged. Met een gewicht van maar 13 kg (bijna 7 kg minder dan het door de Highways Agency opgegeven maximumgewicht) kan deze wisselbewegwijzering gemakkelijk op de bestaande masten in landelijke gebieden worden bevestigd en op de portalen van autowegen. Ze verbeteren daarmee de veiligheid op ruim 3.000 kilometer openbare weg, zowel voor de deelnemers aan het verkeer als voor de medewerkers van de firma's die de werkzaamheden zullen uitvoeren.

Siemens ontvangt deze nationale opdrachten van de Highways Agency in haar hoedanigheid van exploitant van het Britse net van autowegen in opdracht van het Britse Ministerie van Verkeer. Siemens heeft dankzij haar wereldwijde projecten veel knowhow op het gebied van de ontwikkeling, productie en levering van systemen voor autowegen. In Groot-Brittannië ontwikkelde Siemens al tal van communicatie-installaties en systemen, o.a. signalerings- en verkeersregelinstallaties, verkeers¬borden, ongevallenherkennings- en noodoproepsystemen.

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. Kijk hiervoor op: http://www.industry.siemens.com/data/presse/pics/03065164.jpg Zie voor meer informatie
http://www.industry.siemens.de/traffic

Siemens Traffic Controls in Poole (Groot-Brittannië) is onderdeel van de Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S). De onderneming ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt tal van producten en systemen op het gebied van verkeersmanagement, waarmee de veiligheid op de weg wordt vergroot en de verkeersstromen in agglomeraties en daarbuiten aanzienlijk kunnen worden verbeterd. In Groot-Brittannië installeert en onderhoudt Siemens Traffic Controls meer verkeerstechnische infrastructuurinrichtingen dan enige andere onderneming. Met 700 medewerkers, waaronder 350 gekwalificeerde servicetechnici, zorgt de onderneming dagelijks opnieuw voor meer dan vijftig procent van alle verkeersmanagementsystemen die het Britse wegennet telt.

De Siemens-divisie Industrial Solutions and Services (I&S) is integrator van systemen en oplossingen voor installaties op het gebied van industrie en infrastructurele projecten. Daarnaast biedt I&S wereldwijd diensten aan op het gebied van installaties en systemen, van de planning en constructie tot en met de inbedrijfstelling en exploitatie, gedurende de gehele levenscyclus. I&S maakt daarbij gebruik van producten van andere Siemens-divisies ter bevordering van productiviteit en concurrentievermogen van ondernemingen in de branches metaalbewerking, waterzuivering, celstof en papier, olie en gas, scheepsbouw, dagbouw alsmede luchthavenlogistiek, postautomatisering, verkeerstechniek en industriële dienstverlening. I&S realiseerde in het boekjaar 2005 (ultimo 30 september) een omzet van 5,390 miljard euro en heeft wereldwijd 31.700 medewerkers in dienst.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
tel. (070) 333 2095, e-mail: josje.mosies@siemens.com Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo