Stadsdeel Amsterdam-Noord

Boetes voor zwerfvuil in Amsterdam-Noord

Wie zijn troep op straat smijt, is een hoop geld kwijt

Amsterdam bindt de strijd aan tegen zwerfafval. In Amsterdam-Noord controleert de Milieupolitie tussen 10 en 14 april extra in de omgeving van scholen, winkelcentra, de veerponten, snackbars en andere fastfoodzaken. Mensen die daar hun troep zomaar op straat gooien, riskeren een boete voor het opruimen van het afval. De boetes lopen op tot 75 euro.

Aansluitend op de landelijke actie Nederland schoon, organiseren de verschillende stadsdelen specifieke acties rondom zwerfafval. Zwerfafval is al het afval dat niet op straat thuishoort zoals blikjes, kranten, lege patatzakken en andere verpakkingsmaterialen. Zwerfafval is één van de grootste ergernissen van de Amsterdammer.

Door het houden van deze speciale acties, draagt het stadsdeel bij aan een schoner Amsterdam-Noord. U als bewoner, kunt daar ook een steentje aan bijdragen door uw afval niet zomaar op straat te gooien.

Aanmelden zwerfafval

In Amsterdam-Noord is het hele jaar door een speciaal zwerfvuilteam actief. Dit team probeert binnengekomen meldingen over zwerfafval zo snel mogelijk af te handelen. Meldingen voor dit team doet u hier digitaal of per telefoon: 020-635 5500